Logitech vezeték nélküli fejhallgató iPodhoz és MP3-hoz

forrás Prim Online, 2006. szeptember 27. 18:37
A Logitech bemutatta a Logitech FreePulse-ot, amit iPodhoz és MP3 lejátszóhoz fejlesztettek ki.
A FreePulse vezeték nélküli fejhallgató fele akkora tömegű (60 grammos) és méretű, mint a Logitech első generációs terméke, ám – a magas széntartalmú rugóacél fejpántnak köszönhetően – annál rugalmasabb és tartósabb. Az új verzió kétszer olyan jó teljesítményt nyújt, és a speciális „bass boost” rendszernek köszönhetően fejlettebb basszust hoz létre. A továbbfejlesztett vezeték nélküli teljesítményt Bluetooth 2.0 Enhanced Data Rate (EDR) vezeték nélküli technológiával turbózták fel. Így csak két egyszerű lépés marad: az adaptert becsatlakoztatjuk egy 3,5 mm-es átmérőjű dugasszal rendelkező, tetszés szerinti lejátszóba, majd a lejátszót a zsebünkbe csúsztatva kötöttségek nélkül élvezzük a zene élményét. Nincs több gubanc, hurok és beakadás.

Mindkét félkör alakú fejhallgatóban rejlik egy finoman hangolt, 30 mm-es neodímium hangszóró, amely gazdag, telített audiohangzást biztosít. Ha bekapcsoljuk a jobb fülhallgatón lévő „bass boost” gombot, a hangszórók még jobban felfokozzák a basszusteljesítményt.

A ruganyos, lágy tapintású komfortgyűrűk mindkét fülhallgatón biztos illeszkedést szavatolnak a fül tetejére, így a fejhallgató aktív használat mellett sem mozdul el a helyéről. A kényelem fokozására szolgál a hajlítható acél fejpánt, amelyet belülről lágy tapintású burkolat borít. A jobb füldugaszon beépített hangerőszabályzó található, ezért a lejátszót meg sem kell érinteni a hangosításhoz vagy halkításhoz. 

A Logitech Music Anywhere technológia legújabb verziójának köszönhetően a FreePulse Wireless fejhallgatókat könnyű beüzemelni és használni. A csomagban található töltőkábellel feltöltjük az adaptert és a fejhallgatót, aztán csatlakoztatjuk a lejátszóhoz, és már következhet is a „play” gomb. A Logitech adaptert és fejhallgatót a gyártás során egymáshoz párosítják, ezért feltöltés és bekapcsolás után automatikusan összekapcsolódnak. Vezeték nélküli hatótávolságuk 10 méter. A Music Anywhere technológia alapjaiban tartalmazza a Bluetooth vezeték nélküli technológiát. A Bluetooth 2.0 EDR technológia használatával a fejhallgatókon nagyobb fájlok küldhetők át, sokkal tisztábban, és kevesebb interferenciával.

A fejhallgató és az adapter a beágyazott, újratölthető akkumulátoroknak köszönhetően teljes feltöltés után több mint hatórás teljesítményre képes.

A FreePulse Wireless fejhallgató bármilyen lejátszóval működtethető, aminek standard 3.5 mm-es fejhallgató portja van. A Logitech új, szabadalmi védelem alatt álló adapter-formatervezésének köszönhetően a gyufásdoboz méretű adapter személyre szabható, és biztonságos tartást biztosít minden iPod modellhez, illetve sokféle MP3 lejátszóhoz is. Az adapter 3.5 mm-es dugasza könnyen leszerelhető, és egy sínes megoldás révén négy különböző irányban rögzíthető, így az adapter több fajta audio eszközhöz elegánsan idomul. Mivel a fejhallgatót standard dugasszal látták el, a személyi számítógéppel is gond nélkül használható.

A FreePulse Wireless fejhallgató várhatóan októbertől kapható az USA-ban és Európában.
Kulcsszavak: periféria Logitech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18
cloudappsportal.com