A Mozilla tagadja a Firefox 2 hibáját

Kiss Ádám Zoltán, 2006. október 27. 09:15
A Mozilla szerint nem felel meg a valóságnak, hogy a napokban megjelent Firefox 2.0-ban két kihasználható hiba is lenne.
A jelek szerint a szoftverhibákkal foglalkozó amatőrök és profik között valóságos verseny alakult ki, hogy a két új böngészőváltozat, az Internet Explorer 7 és a Firefox 2.0 szoftverekben valamilyen hibát találjanak. Már felreppent egy meg nem erősített hír, miszerint az IE 7-ben található valamilyen adatlopással kapcsolatos hiba, azután a Firefox 2.0-ban véltek felfedezni két veszélyes hiányosságot. Window Snyder, a Mozilla biztonságtechnikai vezetője szerint azonban ezek a hírek nem felelnek meg a valóságnak. A Bugtraq hibakereső csoport hírlevele szerint egy korábban kritikus fontosságúnak minősített hiba , melyet már befoltoztak, most a Firefox 2.0-ban újra felszínre került. A Full Disclosure hírlevelében szintén felmerült egy közelebbről meg nem nevezett hiba, ám Snyder szerint nem elég az adat ahhoz, hogy egyátalán elbírálják a hiba valódiságát, hát még annak kihasználásához. A Mozilla szakembere szerint semmilyen olyan hiányosságról nem tudnak a Firefox 2.0-ban, mely valóban kihasználható lenne rosszindulatú felhasználók által.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kisvállalkozásoknak is egyre biztonságosabb a felhő

A hálózati kommunikációs gyártó Zyxel bejelentette a Nebula Felhő Hálózati Megoldás legújabb frissítését. A tajvani központú vállalat ezzel az iparágban elsőként DPPSK funkciót kínál a biztonságosabb vezeték nélküli hálózatokhoz a KKV-k számára, akik így felhőből vezérelhető hálózati szolgáltatásokat is képesek nyújtani a Nebulán keresztül.

2020. július 4. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás