Már dolgoznak a jövőre érkező Firefox 3.0-án

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 1. 14:48
A Mozilla jó egy héttel ezeőtt tette elérhetővé a Firefox 2.0 végleges változatát, azonban máris gőzerővel dolgoznak az alapítvány munkatársai a 3-as verzió fejlesztésén.
A Mozilla a munkálatok megkönnyítése érdekében egy olyan internetes oldalt hozott létre pár héttel ezelőtt, amelyen a felhasználók tippeket adhatnak arra vonatkozólag, hogy szerintük milyen változtatásokat lenne érdemes eszközölni a szoftveren vagy milyen új funkciókkal kellene azt felvértezni.

Mike Schroepfer, az alapítvány egyik fejlesztője azt nyilatkozta a TechWeb IT-magazinnak, hogy a Firefox 3 immár a Gecko-motor 1.9-es változatát fogja használni, és a Cairo nevű grafikus könyvtáron alapszik majd az alkalmazás. Ezen kívül azonban tartalmazni fogja még az új böngésző a könyvjelzők és előzmények számára egységes gyűjtőhelyet biztosító úgynevezett Places opciót is, amelynek az eredeti tervek szerint már a múlt héten megjelent kettes verzióban is benne kellett volna lennie, időhiány miatt viszont ennek beépítésére már nem került sor.

Schroepfer elmondása szerint a "Gran Paradiso" kódnéven futó projekttel előreláthatólag jövő év második felére végeznek, vagyis hozzávetőlegesen egy év múlva várható a Firefox 3.0 kiadása, amely sajnálatos módon már nem fogja támogatni a Windows 95, 98 és ME rendszereket.
Kulcsszavak: Firefox böngésző Mozilla

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás