A Samsung az első a tv-piacon

Milkovits Gábor, 2006. november 29. 07:17
A DisplaySearch piackutató adatai szerint az idei harmadik negyedévben a Samsung adta el a legtöbb, ötmilliót meghaladó mennyiségű televíziót világszerte.
A dél-koreai elektronikai cég ezek szerint naponta mintegy 50 ezer tv készüléket értékesít, az összesített 5 millió pedig a negyedév során eladott összes televízió 11,2%-át jelenti. Mivel a Samsung portfóliójában fontos helyet foglalnak el a drágább modellek, bevételei alapján a gyártó 15,2%-os piaci részesedéssel rendelkezik. Mindeközben a Samsung fő riválisa, az LG mindkét mutató terén visszaesést volt kénytelen elkönyvelni. Szakértők szerint a cég fő erőssége abban rejlik, hogy pénzügyi stabilitása révén képes jelen lenni az összes kategóriában, a hagyományos katódsugaras képcsöves készülékektől a plazmatévéken át az LCD modellekig, míg versenytársai többnyire kénytelenek választani, kockáztatva azt, hogy átmenetileg vagy hosszabb távon esetleg rossz lóra tesznek. A Samsung előnye ugyanakkor csak alig pár százalékpontos; az őt követő négy gyártó mindegyike 10% körüli részesedéssel rendelkezik. 

A globális televízió-piac 7%-kal növekedett az előző negyedévhez viszonyítva, elsősorban az erős amerikai és kínai keresletnek köszönhetően. Európában és Japánban ugyanakkor 17%-kal kevesebb tévét vásároltak a vizsgált időszakban, mint egy évvel korábban. Az öreg kontinensen ráadásul komoly eladatlan készletek maradtak a vártnál kevesebb tévé vásárlását ösztönző nyári foci vb után. A televíziók átlagára az LCD és a plazma modellek előretörésének köszönhetően 25%-kal magasabb, mit egy évvel ezelőtt, ugyanakkor az előző negyedévhez képest már 3%-kal alacsonyabb, 548,25 dollár.
Kulcsszavak: +céginfo TV Samsung

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kkv-kra szabott vállalatirányítási rendszert mutatott be az SAP

A GROW with SAP célzottan kis- és középvállalkozások számára kínál felhőalapú vállalatirányítási rendszert, amely gyorsaságot, kiszámíthatóságot és folyamatos innovációt tesz lehetővé. A gyorsan üzembe helyezhető GROW with SAP ügyfeleit ugyanazok a jó gyakorlatok segítik, amelyek a világ iparági vezetőit is támogatják döntéseikben.

2023. március 27. 20:06

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Nyíregyházán nyit új irodát a Work Force

Folytatja hazai terjeszkedését Észak-Kelet Magyarországon a Work Force, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalat Nyíregyházán nyitja meg legújabb, kilencedik irodáját. Az új központ létrehozását indokolta, hogy a társaság már megállapodást kötött a városban működő egyik jelentős foglalkoztatóval, és további partnerségeket tervez a régióban működő cégekkel a jövőben, hogy akár több száz munkavállalóval is segítse a térség munkaerőpiaci helyzetét.

2023. március 27. 17:02

Közösségi finanszírozással segítené az iskolákat a Redmenta

Befektetésért indult a Cápák Közöttbe a digitális oktatás úttörőjeként ismert Redmenta, cápatörténelmi ajánlatot kaptak. Most a közösség erejét hívják segítségül, hogy megoldásukat minél több iskolába elvihessék országszerte. 

2023. március 27. 15:40

Az ABB közzétette első integrált jelentését

Az ABB közzétette első integrált jelentését, melyben az általa meghatározott stratégia tükrében mutatja be eddigi eredményeit, illetve azt, hogy a cég rövid, közép- és hosszú távon hogyan teremt holisztikus értéket az érdekelt felek számára. 

2023. március 27. 14:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08