Új képszabvány televíziókhoz

Milkovits Gábor, 2006. november 30. 21:02
A Mitsubishi és más gyártók azt szorgalmazzák, hogy az általuk bejegyeztetett új televíziós színpaletta-szabvány minél hamarabb elterjedjen.
Az „xvYCC” rövidítésű technológia alapvetően átformálhatja a jelenlegi „BT.709-5” szabványon alapuló megjelenítést a tv-képernyőkön, és egyúttal megszünteti az LCD-k hibájaként emlegetett szellemképeket és elmosódásokat. A mostani érvényes specifikációt ugyanis nyilvánvalóan nem a síkképernyős televíziókhoz dolgozták ki, az új szabvány viszont kifejezetten igazodik a legújabb technológia követelményeihez, emellett pedig új színárnyalatokat, például cián-, vagy élénk zöldet ad hozzá az eddigi spektrumhoz.

A feljavított tv-képekhez nyilvánvalóan a stúdiókban és a sugárzási technológiában is szükség van az xvYCC szabvány bevezetésére, ami valószínűleg még hosszú időt vesz igénybe. A technológia ugyanakkor jóval hamarabb megjelenhet a készülékekben, a mögötte felsorakozott gyártók reményei szerint széles körben.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Három új sajátmárkás okostelefonnal bővül a Vodafone kínálata

Nyáron érkeznek a magyar piacra a Vodafone legjobb ár-érték arányú sajátmárkás okostelefonjai, melyek a teljesítményt, a dizájnt és a biztonságot tekintve is vonzó alternatívát kínálnak a felhasználók számára. A Vodafone Smart N8 már kapható, a csúcsmodellekhez közelítő tudásához képest rendkívül kedvező árú Vodafone Smart V8 június végétől, a Vodafone Smart E8 pedig augusztustól lesz elérhető.

2017. június 28. 10:34

A Telenor 60 napig visszaadja a hívószámot és az egyenleget azoknak, akik lekésik a feltöltőkártyás adategyeztetést

A feltöltőkártyás adategyeztetés június 30-i határideje előtti napokban rekordmennyiségű ügyfél keresi fel a Telenor honlapját és üzleteit, de biztosan állítható, hogy a fennmaradó idő már nem lesz elég mindenki számára, hogy elvégezze a törvényben előírt adminisztrációt. 

2017. június 25. 12:36

Már elérhető az LG új okostelefonja

Már a magyarországi szolgáltatóknál is elérhető az LG Electronics (LG) legújabb, kivételesen erős akkumulátorral felszerelt okostelefonja, az LG X power2.

2017. június 23. 09:42

Új Nokia telefonnal bővült a Vodafone kínálata

Júniusban egy legendás mobiltelefon modernizált változatával bővült a Vodafone Magyarország kínálata, a társaság megkezdte az új Nokia 3310-es forgalmazását. Emellett hamarosan a Nokia 3 is elérhető lesz a Vodafone-nál, amelyre az ügyfelek akár 25 000 Ft-os kedvezményt is igénybe vehetnek az előfizetéses alapárból Go Extra vagy Red tarifák esetén.

2017. június 22. 10:48

Mostantól fizethet mindent mobillal

Az OTP Bank újabb mérföldkőhöz érkezett a digitális fejlesztések terén, a mai napon elindította érintéses mobilfizetési megoldását. A mobilfizetés területén folyamatos fejlesztéseket hajt végre a hitelintézet, június elején már megújult a Simple alkalmazás, az új, érintéses mobilfizetési szolgáltatás bevezetése pedig ennek a folyamatnak egy újabb lépése.

2017. június 21. 13:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

AI-jaj, ez itt és most a robotok őskora!

2017. június 27. 19:27

Közterületet neveztek el a neves informatikusról, Jánosi Marcellről

2017. június 22. 10:22

Generációs ugrást hoz a technológiában az 5G Koalíció

2017. június 19. 15:16

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11
cloudappsportal.com