Mp3 Surround Sound streaming

Milkovits Gábor, 2007. január 20. 09:38
A berlini Fraunhofer Intézet mp3 Surround Sound stream WinAmp modult, illetve egy hasonló alapú, kísérleti flash internetes rádióadást mutatott be a cannes-i Midem konferencián.
Az mp3-at kifejlesztő Fraunhofer mintegy két évvel ezelőtt mutatta be 5.1 csatornás, surround hangzású mp3 digitális hangfájlok létrehozását és lejátszását lehetővé tevő szoftverét. A mostani beépülő modul (plug-in) tulajdonképpen erre épül, azonban mégis valódi áttörést jelent, hiszen nemcsak a fájlok letöltését és lejátszását, hanem például 5.1-es online rádióadások vagy egyéb streamek üzemeltetését is támogatja. A Surround mp3 fájlok alig nagyobb méretűek a megszokott sztereó változatoknál, ráadásul ugyanúgy (sztereóban) megszólalnak az 5.1-et nem támogató eszközökön is.

A még 2004 végén kiadott mp3 Surround szoftver 2-es verziója változatlanul letölthető a http://www.iis.fraunhofer.de/fhg/iis/EN/bf/amm/mp3sur/tou.jsp címről. A program egy 5.1-es kódoló és dekódoló elemet, a sztereó fejhallgatóban Surround hangzást imitáló Ensonido alkalmazást, valamint a sztereó hangfájlokból mp3 Surround fájlokat gyártó mp3 SX megoldást tartalmazza. A szintén nyílt forráskódú plug-in jövendő sorsáról egyelőre nem közöltek konkrét információt.
Kulcsszavak: mp3 zene rádió

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

A Balatonra is megérkezett az 5G

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejleszti hálózatát a térségben. 

2019. június 2. 13:38

NMHH: 11 százalékkal csökkentek az internetárak tavaly

2018-ban 11 százalékkal mérséklődtek az internetszolgáltatások és ennél kisebb mértékben a mobilhang-előfizetések árai, elsősorban az internetáfa-csökkentés hatására – ezek a legfontosabb megállapításai a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb elemzésének, amely a távközlési szolgáltatások árait és piaci kínálatát vizsgálta. A dokumentumból kiderül az is: a kínált szolgáltatások köre folyamatosan változik, a konstrukciók több mint fele csak kevesebb mint egy év óta igényelhető. 

2019. május 7. 16:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás