Orosz kézbe kerülhet a Telecom Italia

MTI Sajtóadatbank, 2007. január 22. 10:35
Az orosz Sistema távközlési csoport érdeklődik Olaszország legnagyobb távközlési vállalatában, a Telecom Italiában való részesedés vásárlása iránt - erősítette meg az erről szóló híreket a társaság elnöke a Kommersant pénteki számában.
Alekszandr Goncsaruk elmondta, hogy már tárgyalnak az egyik tulajdonossal, a Pirelli céggel, a megállapodást szavai szerint Putyin elnök márciusi olaszországi látogatása során írják alá.

A Sistema egyébként korábban más európai távközlési cégekre is szemet vetett: november elején kelt szárnyra a hír, hogy a Sistema jelentős részesedést vásárolna a Deutsche Telekomban, a Magyar Telekom stratégiai partnerében. A hírek szerint a téma napirenden volt Vlagyimir Putyin orosz elnök októberi németországi látogatásán is. Később a német pénzügyminiszter azonban úgy nyilatkozott, hogy a téma nincs napirenden.

A Sistema ingatlan-, távközlési és pénzügyi szolgáltatásainak forgalma 2005-ben 7,6 milliárd dollár volt. A céget tavalyelőtt vezették be a Londoni Értéktőzsdére; a kibocsátásból az orosz vállalat 1,3 milliárd dollárt hajtott fel.

A Sistema mobiltelefon-üzletága, az MTS - amellyel a moszkvai és a New York-i tőzsdén kereskednek - 58,2 millió előfizetőt szolgál ki; leányvállalatai működnek Ukrajnában, Üzbegisztánban, Türkmenisztánban és Fehéroroszországban. A Deutsche Telekomnak korábban 40 százalékos része volt az MTS-ben, ezt azonban fokozatosan leépítette; maradék 10,1 százalékos érdekeltségét tavaly adta el.
Kulcsszavak: Telecom Italia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több időt igényel az álláskeresés, mint egy évvel korábban

Minimálisan csökkent az aktív álláskeresők aránya egy év alatt a hazai munkaerőpiacon, minden második dolgozó elégedett jelenlegi helyével, vagy legalábbis nem gondolkodik a váltáson. 1500 fő megkérdezésével készítette el rendszeres, negyedéves reprezentatív felmérését a Profession.hu 2024 elején, amelyben az álláskeresési státuszt és szokásokat vizsgálja.

2024. március 1. 11:35

Csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. 

2024. február 29. 20:17

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.

2024. február 29. 18:59

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

2024. február 29. 17:30

Az ABB energiagazdálkodási megoldást vezet be az ivóvíz- és szennyvízágazatban

Az ABB bevezette az ABB Ability OPTIMAX energiagazdálkodási megoldását az ivóvíz- és szennyvízágazat számára, melynek segítségével az üzemeltetők meghatározhatják a telephelyeken belüli elkerülhető energiaveszteségeket. A digitális optimalizáló eszköz több eszköz összehangolt vezérlésével, valamint az adatok és a folyamatok láthatóságával csökkentheti az energiafelhasználást és az energiaköltségeket.

2024. február 29. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30