Zöld weboldal címek az Internet Explorer 7-ben

Kiss Ádám Zoltán, 2007. február 3. 07:56

A szoftvergyártó minden különösebb hírverés nélkül átalakította a legfrissebb böngésző biztonságigazolás rendszerét, a jövőben a megfelelő bizonylattal rendelkező oldalak címei zöld háttérrel jelennek meg.

Az ügy hátterében a Microsoft adatlopás elleni átfogó erőfeszítései állnak. Az újdonságot már észlelhettük néhány közismerten biztonságos oldalon, de a hivatalos bejelentésre a San Francisco-ban a jövő héten megrendezésre kerülő RSA biztonságtechnikai konferencián kerül majd sor, nem véletlen, hogy a megnyitó előadást Bill Gates tartja majd. A zöld háttér hitelesítésért jelentkezniük kell a weboldalaknak, az nem kerül automatikusan kiosztásra. A VeriSign szerint eddig mintegy 300 ügyfelük kapta meg előzetesen a hitelesítést, köztük az online kiskereskedelmi Overstock.com, de a többi vállalat nevét majd az RSA-n teszik közzé. Az új rendszer érdekes átrendeződést indíthat el az online vásárlás, fizetős szolgáltatások világában, mivel egy idő után a hitelesített címek száma elérheti a kritikus tömeget. Ezek után, mivel mindenki szeretné megőrizni adatait és pénzét, várhatóan hirtelen drasztikusan lecsökken a nem zöldhátterű címek tranzakcióinak száma. A hitelesítés hivatalos neve "Extended Validation Certificate," avagy EV SSL, aki éppen Internet Explorer 7-tel jeleníti meg ezt a hírt, rögtön ki is próbálhatja, hogy hogyan néz ki a gyakorlatban a www.verisign.com címen.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biztosan védjük az adatainkat, vagy csak úgy teszünk?

Fontos, hogy mi szerepel a hivatalos iraton, például a bizonyítványban, de az még fontosabb, hogy a való életben mire használható és mennyit ér a tudományunk. Ha az iskolában esetleg még nem így láttuk, az utána következő években valószínűleg megtapasztaltuk a saját bőrünkön. A vállalati adatok védelménél különösen igaz ez, amint arra a Micro Focus szakértői is felhívják a figyelmet. Attól, hogy papíron megfelelő a biztonság, vagyis teljesítjük az előírásokat, még nem garantált, hogy minden kockázati tényezőre felkészültünk. Ezért érdemes szigorúbb belső gyakorlatokat alkalmazni, és fejlett titkosítási, illetve hozzáférés-kezelési eszközökkel védeni a bizalmas információkat.

2020. szeptember 25. 09:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás