Zöld weboldal címek az Internet Explorer 7-ben

Kiss Ádám Zoltán, 2007. február 3. 07:56

A szoftvergyártó minden különösebb hírverés nélkül átalakította a legfrissebb böngésző biztonságigazolás rendszerét, a jövőben a megfelelő bizonylattal rendelkező oldalak címei zöld háttérrel jelennek meg.

Az ügy hátterében a Microsoft adatlopás elleni átfogó erőfeszítései állnak. Az újdonságot már észlelhettük néhány közismerten biztonságos oldalon, de a hivatalos bejelentésre a San Francisco-ban a jövő héten megrendezésre kerülő RSA biztonságtechnikai konferencián kerül majd sor, nem véletlen, hogy a megnyitó előadást Bill Gates tartja majd. A zöld háttér hitelesítésért jelentkezniük kell a weboldalaknak, az nem kerül automatikusan kiosztásra. A VeriSign szerint eddig mintegy 300 ügyfelük kapta meg előzetesen a hitelesítést, köztük az online kiskereskedelmi Overstock.com, de a többi vállalat nevét majd az RSA-n teszik közzé. Az új rendszer érdekes átrendeződést indíthat el az online vásárlás, fizetős szolgáltatások világában, mivel egy idő után a hitelesített címek száma elérheti a kritikus tömeget. Ezek után, mivel mindenki szeretné megőrizni adatait és pénzét, várhatóan hirtelen drasztikusan lecsökken a nem zöldhátterű címek tranzakcióinak száma. A hitelesítés hivatalos neve "Extended Validation Certificate," avagy EV SSL, aki éppen Internet Explorer 7-tel jeleníti meg ezt a hírt, rögtön ki is próbálhatja, hogy hogyan néz ki a gyakorlatban a www.verisign.com címen.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Usernet: Újabb internetes átverés szedi áldozatait

Az elmúlt fél évben új internetes átverés szedi áldozatait, amely elsősorban a hazai, elsősorban az online szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat célozza meg. Az átverést a legtöbb szakember „túlfizetéses” átverésnek nevezi.

2020. február 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás