61%-kal több mobiljáték Amerikában 2006 végén

Milkovits Gábor, 2007. március 5. 21:39
A Telephia piackutató legfrissebb adatai szerint 2006 utolsó negyedévében 61%-kal nagyobb értékben töltöttek le játékokat mobiltelefonokra az Egyesült Államokban, mint egy évvel korábban.
A letöltött játékok összértéke 151 millió dollár volt a vizsgált időszakban, míg számuk elérte a 17,4 milliót, ami éves szinten 45%-os növekedésnek felel meg. A mobilpiac gyarapodási ütemét és az egyre sokoldalúbb készülékek megjelenésének sebességét figyelembe véve ezen aligha kell csodálkozni, az azonban már valóban meglepő, hogy a Telephia mutatói alapján a tengerentúli mobiljátékosok 65%-a nő. Az online játékoknál ugyanakkor hasonló folyamat érzékelhető, mivel a nők ott is inkább a gyorsabb és kisebb terjedelmű, azaz a mobiltelefonon futókhoz hasonló játékokat részesítik előnyben. A mobiljátékok kedvelőinek 40%-a egyébként a jól fizető állással rendelkező fiatal nők és férfiak közül kerül ki.

A piaci szereplők számára fontos információ lehet, hogy a legtöbb felhasználó, szám szerint 74% mobilszolgáltatója portáljáról tölti le legszívesebben a játékokat. A fejlesztők versenyét a PC- és konzolos játékokhoz hasonlóan itt is az Electronic Arts vezeti, 28%-kal, míg a másik két dobogós helyet a Gameloft és a Glu Mobile foglalja el 11-11%-kal. A Telephia globális mutatókat sajnos nem közölt.
Kulcsszavak: mobilszolg játék

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új területeken hódít a DIGIMobil

Újabb 32 településen tette elérhetővé mobil telekommunikációs szolgáltatásait a DIGI, így összesen már 579 városban és községben tesztelhetik a DIGIMobil szolgáltatást a cég ügyfelei.

2020. július 12. 12:07

Mostantól háromszor annyi adat jár az autók okosórájához

Februárban vezette be a Telenor az autósoknak szóló Drivey szolgáltatást, amely segítségével a „felokosított” autókban könnyen követhetővé válik számos, a jármű helyzetével, mozgásával és műszaki állapotával kapcsolatos információ, megismerhetőek a sofőr autóhasználati szokásai, a megtett útvonalak és akár wifi hotspotként is használható autóban. Újdonság, hogy a gondtalan autós wifizés érdekében a Telenor a Drivey 4 tarifacsomagba foglalt 5 GB-os adatkeretet július 2-ától háromszorosára, 15 GB-ra emeli minden új és meglévő ügyfelének egyaránt.

2020. július 9. 11:59

5 fejlesztés a Vibertől, ami megkönnyíti az életed

A nagy melegben jólesik ellazulni, teendőinket igyekszünk a legegyszerűbben megoldani az irodából, otthonról vagy akár a medence széléről. A Rakuten Viber, a világ egyik vezető, egyszerű kommunikációt biztosító üzenetküldő alkalmazása ezért összegyűjtötte felhasználói számára legújabb fejlesztéseit és funkcióit, hogy megkönnyítse a mindennapokat.   

2020. július 7. 16:12

Jól vizsgázott az okosparkolás az ingyenes parkolás időszakában Budapesten

Bár a korlátozások alatt jelentősen csökkent az autós forgalom, a díjmentes parkolás bevezetésével a parkolóhelyek kihasználtsága változatlanul magas maradt. Utóbbi sok belvárosi lakos és ott dolgozó életét nehezítette meg. Erre a helyzetre jelentett megoldást a Vodafone és a Smart Lynx rendszere, melyeknek köszönhetően az ingyenesen letölthető Parker mobilalkalmazásban 2500 közterületi parkolóhely valós idejű foglaltsági adatai váltak elérhetővé. Az autósok így anélkül is tudják, hol van épp szabad parkolóhely, hogy felesleges köröket megtéve autóznának a környéken. Az okosparkolási rendszer természetesen a díjmentes parkolást követően is segíteni fogja az autósok életét Budapest belvárosában.

2020. július 7. 13:21

Mostantól még jobb MKB ügyfélnek lenni

Az MKB mobilappot használó előminősített ügyfelek már okostelefonjuk néhány kattintásával hozzájuthatnak az egyszerűsített eljárás keretében igényelhető kölcsönhöz.

2020. július 7. 10:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás