Kiemelkedő évet zárt a Vatera.hu Kft.

forrás Prim Online, 2007. március 13. 08:43
A Vatera.hu, Magyarország vezető online aukciós piacterének forgalma rendkívül dinamikus ütemben növekedett 2006-ban is. Az elmúlt évben a weboldal átmenő forgalma megközelítette a 4,9 milliárd forintot. Ez az előző évi 2,7 milliárdos átmenő forgalomhoz képest több, mint 80%-os növekedést jelent. A Vatera.hu felhasználóinak száma jelenleg közel 300.000, míg az oldalon lévő egyedi aukciók száma meghaladja a félmilliót.
A Webaudit által mért oldalletöltések és egyedi látogatók száma is jelentősen nőtt. Az adatok árulkodóak olyan tekintetben is, hogy a Vatera.hu az elmúlt időkben egy közösségi oldal szerepét is betölti – "vaterázni" divat és szórakozás is lett egyben. Egyre többen hódolnak
hazánkban ennek a szenvedélynek. A plázák, áruházak unalmas vásárlásának helyét fokozatosan átveszi a sokkal izgalmasabb vaterázás, mely egyszerre jelenti az olcsón vásárlást és az aukciók izgalmát. Érdekes mutató, hogy a Google által publikált adatok szerint 2007. januárban a Vatera volt a 6-ik legnépszerűbb keresési kulcsszó Magyarországon. (Forrás: http://www.google.com/press/intl-zeitgeist.html#hu )

A piactér 2000-ben kezdte meg működését, azzal a céllal, hogy eladók  és vevők egymásra találását segítse az interneten keresztül. A piactér felhasználói egyaránt lehetnek a termékek eladói és vevői is. A Vatera.hu ügyfelei lehetnek mind magánszemélyek, mind gazdasági társaságok. A gazdasági társaságok esetében az elfekvő árukészlet gyors és hatékony kiárusítása, illetve költséghatékony webshop üzemeltetése a legjellemzőbb cél. Felhasználók gyakorta értékesítenek használt, megunt termékeket, „ki nem bontott" ajándékokat, de sok gyűjtő (bélyeg, könyv, régiség, stb.) találkozóhelye és fóruma is a Vatera.hu. A weboldal a ritka vagy kedvező árú termékek ideális lelőhelye.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lenovo ismét javuló bevételt és nyereséget ért el

Erős első éves eredményeket jelentett be a Lenovo Group, amely így a kilencedik egymást követő negyedévben növelte mind a bevételét, mind a nyereségét. Az első negyedéves nettó nyereség a tavalyihoz képest 11%-kal 516 millió dollárra, nem HKFRS* alapon az előző évhez képest pedig 35%-kal 556 millió dollárra nőtt. A bevételek 17 milliárd USD-re nőttek, ami 5%-os növekedést jelent az előző évhez képest változatlan árfolyamon számolva.

2022. augusztus 11. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24