Mi történik, ha az adatközpont eltűnik?

forrás Prim Online, 2007. április 17. 10:32
Az angol rendőrség nemrég lebuktatott egy terrorista sejtet, melynek tagjai kulcsfontosságú internetes csomópontok kiiktatására készültek Londonban. Az ilyen és ehhez hasonló fenyegetettségek - mint pl. a klímaváltozás okozta természeti katasztrófák - miatt az Interoute elindította új, Virtual Hosting nevű platformját. Európa legnagyobb hálózatának birtokosa, az Interoute Geographic Failover szolgáltatása biztosítja a vállalatok értékes üzleti rendszereinek működését még akkor is, ha valahol megszakad a hálózat.
A modern hálózatok létfontosságúak a vállalkozások legtöbbjének - nem csak az olyan e-kereskedelmi óriások esetében, mint az Amazon, ebay vagy a YouTube, hanem minden olyan vállalat esetén, melyek üzleti tevékenységük során egyfajta gerincoszlopként használják IT rendszereiket. Az infrastruktúra sérülése szinte azonnal jelentős bevételkieséseket okozhat. A nemzetközi piackutató Gartner becslései szerint az IT leállás által okozott veszteségek elérhetik a 33,280 eurót óránként. A gyorsan fejlődő középvállalkozások európai piacán ez az üzleti veszteség összességében akár milliárd eurókra is rúghat.

Egy ilyen fenyegetettséggel szemben a Geographic Failover jelenti a megbízható utat egy vállalat védelmére. Azonban a hagyományos Dedicated Hosting modell esetében, ahol a vállalatoknak újra kell építeniük a fizikai visszaállításokat minden helyszínen, ez a megoldás általában túl költséges a legtöbb vállalat számára. A Virtual Hosting-nak köszönhetően a kulcsfontosságú üzleti rendszerek eme fontos eszköze anyagilag elérhető mostantól. Ha katasztrófa történik, a virtuálisan host-olt alkalmazások nagyon gyorsan újraindíthatóak más helyszínen, egy alternatív gépen az Interoute következő generációs hálózatán.

Biztonság és öngyógyítás

A Virtual Hosting platform minden helyszínen teljesen redundáns, így magas rendelkezésre állást biztosít szigorú szolgáltatási garanciák mellett. A szolgáltatás funkcionálisan igen hasonlít a dedikált gépeken futó menedzselt hosting szolgáltatáshoz, ugyanúgy lehetővé teszi az operációs rendszer kiválasztását és teljes hozzáférést ad az alkalmazások installálásához is. Ahelyett viszont, hogy az ügyfelek megvennék, vagy több évre lízingelnék a szervereket, a Virtual Hosting szolgáltatás rövid, akár néhány hónapos időtartamra is igénybe vehető, s ez kétségtelenül nagyobb rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. Továbbá, az ügyfeleknek nem kell aggódniuk a hardveres költségek és a szállítási határidők miatt sem: a virtuális gépek az Interoute adatközpontjaiban levő szerverekben vannak, így készen állnak arra, hogy kielégítsék a vállalatok adatszükségleteit. Az igényelt megoldás a megrendelést követő egyetlen munkanap alatt elkészülhet.

Az Interoute jelenleg 7 adatközpontot üzemeltet Európa-szerte - Amszterdamban, Berlinben, Genfben, Madridban, Münchenben, Párizsban és Londonban - mindegyik a kontinens legfejlettebb következő generációs hang és adathálózatával van összekötve. A számos adatközpontban fellelhető Virtual Hosting platformok segítségével az Interoute Geographic Failover szolgáltatást tud nyújtani a cégek kritikus alkalmazásai számára. Ha katasztrófa történik egy városban vagy földrajzi régióban, az Interoute azonnal átkapcsolja virtuális szervereit egy másik országban található központba.

Az adatközpontok az iparágban elérhető legmagasabb infrastrukturális megbízhatóságot és biztonságot nyújtják, hétrétegű biztonsági rendszerrel, kettős elektromos ellátással, biztonsági generátorokkal és folyamatos monitoringgal. Továbbá a Virtual Hosting ügyfelei a virtuális gép olyan előnyeit is élvezhetik, mint a legfrissebb hardverek használata, anélkül hogy saját gépeik fejlesztésére kellene költeniük.

A Virtual Hosting platform az olyan mindennapi "krízisek" kezelésében is segíti a vállalatokat, amelyeket az adatforgalom okoz. Például túlzottan sikeres marketingkampányok túlterhelhetnek  egyébként stabilan működő honlapokat, reptérlezárások és járatkésések hasonló problémát okozhatnak a légitársaságok online foglalási rendszereinél és utazási irodáknál, stb. Szinte minden cég találkozott már üzleti veszteséget okozó késésekkel, amelyeket a hálózati teljesítmény lassulása okoz csúcsidőben. A Virtual Hosting platform anélkül kezeli ezeket a csúcsidei problémákat, hogy a vállalatnak további komoly összegeket kellene költenie hardverparkja továbbfejlesztésére. A Virtual Hosting platform lehetővé teszi, hogy gyorsan megnövelje a virtuális szerver memóriáját és számolási teljesítményét, ezáltal lehetővé téve, hogy a honlap elbírjon a megnövekedett forgalommal.

"Napjaink üzleti világában az adatvédelem kiemelkedően fontos a túlélés érdekében" - mondta Gareth Williams, az Interoute nemzetközi piacokért felelős elnöke. Az Interoute Virtual Hosting platformja ezt gazdaságosan elérhetővé teszi azon vállalatok számára is, melyek azt gondolják, hogy az ilyen szintű biztonság számukra elérhetetlen. A platform az évek során a kritikus Dedicated Hosting megoldások során szerzett tapasztalatainkon alapul, és ideális megoldást kínál az ügyfelek számára, akiknek gyorsan kell reagálniuk az online üzleti világ megjósolhatatlan körülményei között".

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: fontosnak tartjuk az adatbiztonságot, mégsem teszünk eleget a védelem érdekében

Nemcsak a számítógépen, de a mobiltelefonon is szükséges védekeznünk az adatlopás, a hackerek vagy a nemkívánt tartalmak megjelenése ellen. Egy friss kutatás rávilágított, hogy bár a többség fontosnak tartja az adatbiztonságot, a válaszadók jóval kisebb hányada használ bármiféle adatvédelmi megoldást. A Yettel az idei, 10. alkalommal megrendezett Európai Kiberbiztonsági Hónapot követően új, internet-biztonsági szolgáltatást indított.

2022. november 26. 11:40

46 CES 2023 Innovációs díjjal ismerték el a Samsung munkáját

A Samsung 46 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a CES 2023 Innovációs Díját, köztük három, a Legjobb Innováció elismerést is a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől. Az évente átadott Innovációs díjak a kiemelkedő mérnöki és tervezői teljesítményét értékelik számos termékkategóriában.

2022. november 23. 20:35

A FIFA labdarúgó-világbajnokságra a csalók is készülnek

Elkezdődött a 2022-es katari FIFA-világbajnokság. Az idei év egyik legfontosabb sporteseménye november 20. és december 18. között több százmillió futballrajongót hoz lázba a világ minden táján. Ahogyan azt korábban már tapasztalhattuk, az online csalók gyakran kihasználják a nagyobb sportesemények körüli felhajtást, és nem csak a szurkolók válhatnak áldozattá. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint ezért érdemes áttekinteni, hogyan készülnek a világbajnokságra a csalók, és hogyan kerülhetjük el, hogy bedőljünk a trükkjeiknek.

2022. november 23. 11:23

A modern idők professzionális felhasználóinak szánja új monitorát a Philips

A kreatív szakemberek és művészek sokoldalú munkát végeznek, és olyan megoldásokat keresnek, amelyek megfelelnek egyéni és speciális igényeiknek, így teljes mértékben kifejezhetik kreativitásukat. Munkájuk támogatásához olyan nagy teljesítményű monitorra van szükségük, amely teljesítménynövelő funkciókat, kiváló minőségű vizuális megjelenítést és kényelmes konnektivitást biztosít.

2022. november 21. 17:21

2022. október legveszélyesebb kártékony programjai

A Check Point Research jelentős növekedésről számol be a Lokibot támadások kapcsán, aminek eredményeképp az információ-tolvaj trójai az elmúlt öt hónap során először került a harmadik helyre. Első alkalommal jelent meg egy sérülékenység, a Text4Shell, míg az Agent Tesla átvette a vezetést a leggyakrabban előforduló kártékony programok listáján. 

2022. november 21. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20