Mi történik, ha az adatközpont eltűnik?

forrás Prim Online, 2007. április 17. 10:32
Az angol rendőrség nemrég lebuktatott egy terrorista sejtet, melynek tagjai kulcsfontosságú internetes csomópontok kiiktatására készültek Londonban. Az ilyen és ehhez hasonló fenyegetettségek - mint pl. a klímaváltozás okozta természeti katasztrófák - miatt az Interoute elindította új, Virtual Hosting nevű platformját. Európa legnagyobb hálózatának birtokosa, az Interoute Geographic Failover szolgáltatása biztosítja a vállalatok értékes üzleti rendszereinek működését még akkor is, ha valahol megszakad a hálózat.
A modern hálózatok létfontosságúak a vállalkozások legtöbbjének - nem csak az olyan e-kereskedelmi óriások esetében, mint az Amazon, ebay vagy a YouTube, hanem minden olyan vállalat esetén, melyek üzleti tevékenységük során egyfajta gerincoszlopként használják IT rendszereiket. Az infrastruktúra sérülése szinte azonnal jelentős bevételkieséseket okozhat. A nemzetközi piackutató Gartner becslései szerint az IT leállás által okozott veszteségek elérhetik a 33,280 eurót óránként. A gyorsan fejlődő középvállalkozások európai piacán ez az üzleti veszteség összességében akár milliárd eurókra is rúghat.

Egy ilyen fenyegetettséggel szemben a Geographic Failover jelenti a megbízható utat egy vállalat védelmére. Azonban a hagyományos Dedicated Hosting modell esetében, ahol a vállalatoknak újra kell építeniük a fizikai visszaállításokat minden helyszínen, ez a megoldás általában túl költséges a legtöbb vállalat számára. A Virtual Hosting-nak köszönhetően a kulcsfontosságú üzleti rendszerek eme fontos eszköze anyagilag elérhető mostantól. Ha katasztrófa történik, a virtuálisan host-olt alkalmazások nagyon gyorsan újraindíthatóak más helyszínen, egy alternatív gépen az Interoute következő generációs hálózatán.

Biztonság és öngyógyítás

A Virtual Hosting platform minden helyszínen teljesen redundáns, így magas rendelkezésre állást biztosít szigorú szolgáltatási garanciák mellett. A szolgáltatás funkcionálisan igen hasonlít a dedikált gépeken futó menedzselt hosting szolgáltatáshoz, ugyanúgy lehetővé teszi az operációs rendszer kiválasztását és teljes hozzáférést ad az alkalmazások installálásához is. Ahelyett viszont, hogy az ügyfelek megvennék, vagy több évre lízingelnék a szervereket, a Virtual Hosting szolgáltatás rövid, akár néhány hónapos időtartamra is igénybe vehető, s ez kétségtelenül nagyobb rugalmasságot biztosít a felhasználók számára. Továbbá, az ügyfeleknek nem kell aggódniuk a hardveres költségek és a szállítási határidők miatt sem: a virtuális gépek az Interoute adatközpontjaiban levő szerverekben vannak, így készen állnak arra, hogy kielégítsék a vállalatok adatszükségleteit. Az igényelt megoldás a megrendelést követő egyetlen munkanap alatt elkészülhet.

Az Interoute jelenleg 7 adatközpontot üzemeltet Európa-szerte - Amszterdamban, Berlinben, Genfben, Madridban, Münchenben, Párizsban és Londonban - mindegyik a kontinens legfejlettebb következő generációs hang és adathálózatával van összekötve. A számos adatközpontban fellelhető Virtual Hosting platformok segítségével az Interoute Geographic Failover szolgáltatást tud nyújtani a cégek kritikus alkalmazásai számára. Ha katasztrófa történik egy városban vagy földrajzi régióban, az Interoute azonnal átkapcsolja virtuális szervereit egy másik országban található központba.

Az adatközpontok az iparágban elérhető legmagasabb infrastrukturális megbízhatóságot és biztonságot nyújtják, hétrétegű biztonsági rendszerrel, kettős elektromos ellátással, biztonsági generátorokkal és folyamatos monitoringgal. Továbbá a Virtual Hosting ügyfelei a virtuális gép olyan előnyeit is élvezhetik, mint a legfrissebb hardverek használata, anélkül hogy saját gépeik fejlesztésére kellene költeniük.

A Virtual Hosting platform az olyan mindennapi "krízisek" kezelésében is segíti a vállalatokat, amelyeket az adatforgalom okoz. Például túlzottan sikeres marketingkampányok túlterhelhetnek  egyébként stabilan működő honlapokat, reptérlezárások és járatkésések hasonló problémát okozhatnak a légitársaságok online foglalási rendszereinél és utazási irodáknál, stb. Szinte minden cég találkozott már üzleti veszteséget okozó késésekkel, amelyeket a hálózati teljesítmény lassulása okoz csúcsidőben. A Virtual Hosting platform anélkül kezeli ezeket a csúcsidei problémákat, hogy a vállalatnak további komoly összegeket kellene költenie hardverparkja továbbfejlesztésére. A Virtual Hosting platform lehetővé teszi, hogy gyorsan megnövelje a virtuális szerver memóriáját és számolási teljesítményét, ezáltal lehetővé téve, hogy a honlap elbírjon a megnövekedett forgalommal.

"Napjaink üzleti világában az adatvédelem kiemelkedően fontos a túlélés érdekében" - mondta Gareth Williams, az Interoute nemzetközi piacokért felelős elnöke. Az Interoute Virtual Hosting platformja ezt gazdaságosan elérhetővé teszi azon vállalatok számára is, melyek azt gondolják, hogy az ilyen szintű biztonság számukra elérhetetlen. A platform az évek során a kritikus Dedicated Hosting megoldások során szerzett tapasztalatainkon alapul, és ideális megoldást kínál az ügyfelek számára, akiknek gyorsan kell reagálniuk az online üzleti világ megjósolhatatlan körülményei között".

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Deepfake technikák terjedése: harc az újgenerációs kibercsalások ellen

A mesterséges intelligencia eszközeinek elterjedésével ma már minden eddiginél könnyebb megszemélyesíteni valakit és megtéveszteni másokat, pénzt, adatot kicsalni a célpontoktól. A korábban kifejlesztett módszerek hatékonyságát megsokszorozza az AI, melyet a vezető intézmények irányelvek és technológiák kombinációjával próbálnak kezelni – áll a Deloitte legfrissebb Tech Trends 2024 elemzésében.

2024. február 26. 11:28

Tudd meg mi a különbség a NAS, a DAS és a SAN között!

Manapság több száz különböző típusú tárolómegoldás létezik, azonban a technológia fejlődésével napról napra, szignifikánsan nő a nagyobb tárhely iránti igény. Az USB-merevlemezek és a nyilvános felhőszolgáltatások mellett a dedikált személyes tárhely létrehozása és a megfelelő biztonsági mentési megoldás bonyolultabb választásnak tűnhet. Szintén nehézséget okozhatnak a DAS, a NAS és a SAN elnevezések is, amelyek nagyon hasonlóak, viszont eltérő funkcionalitással rendelkeznek.

2024. február 24. 11:57

Az utazások elengedhetetlen kelléke – BOOX Palma!

A BOOX tavaly szeptemberben mutatta be legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E-Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így tökéletes választást jelent útközben is.

2024. február 22. 12:56

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07