Lassult az IE7 iránti érdeklődés

Milkovits Gábor, 2007. május 8. 20:06
A kaliforniai Net Applications piackutató adatai szerint az utóbbi 2 hónapban alig 1,5%-kal nőtt az Internet Explorer 7 piaci részesedése, miközben a többség, 46% még mindig az IE6-tal böngészik.
Az új Microsoft böngésző, amely az automatikus frissítésen keresztül gyakorlatilag az összes (legális) Windows-felhasználóhoz el kellett, hogy jusson, tavaly októberi premierjét követően szinte azonnal 10%-ot szerzett, majd a következő 3-4 hónap során elérte a 29,1%-os részesedést. Február vége óta viszont mindössze 1,5%-ot gyarapodott, megközelítve a 31%-os arányt. Fontos momentum, hogy egyrészt a felhasználóknak lehetőségük van a frissítés visszautasítására, másrészt pedig a továbbra is a legtöbb internetező által használt 6-os verzió terméktámogatása 2014-ig érvényes. A Windows Vistán ugyan csak az Internet Explorer 7 fut, addig azonban, amíg a felhasználók többsége nem cseréli le az XP-t, a legtöbb esetben meghagyják régi rendszereiken az IE6-ot is. Nem véletlen, hogy a Vista január végi startja csak egy rövid ideig tartó felfutást hozott az IE7 letöltése terén.

Mindeközben a Firefox-tábor viszonylag szorgalmasan frissített az új 2.0 verzióra, így jelenleg a netezők 10,2%-a használja az új Mozilla böngészőt, míg durván 5% maradt a Firefox 1.5-nél. Ez persze szintén nem meglepő, hiszen a Firefox-ot többnyire olyanok választják, akiket érdekel, hogy mivel és hogyan böngésznek, ők pedig nyilvánvalóan nagyobb kedvvel is frissítik szoftverüket. Eközben a felhasználók közel felét kitevő IE6-tábor jelentős részének nyilvánvalóan tökéletesen megfelel a Windows PC-kre előre telepített böngészőprogram, és éppen emiatt annak legújabb változata sem hozza lázba őket. Április folyamán egyébként a Firefox újabb fél százalékot hódított el világszerte az Explorertől.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás