Lassult az IE7 iránti érdeklődés

Milkovits Gábor, 2007. május 8. 20:06
A kaliforniai Net Applications piackutató adatai szerint az utóbbi 2 hónapban alig 1,5%-kal nőtt az Internet Explorer 7 piaci részesedése, miközben a többség, 46% még mindig az IE6-tal böngészik.
Az új Microsoft böngésző, amely az automatikus frissítésen keresztül gyakorlatilag az összes (legális) Windows-felhasználóhoz el kellett, hogy jusson, tavaly októberi premierjét követően szinte azonnal 10%-ot szerzett, majd a következő 3-4 hónap során elérte a 29,1%-os részesedést. Február vége óta viszont mindössze 1,5%-ot gyarapodott, megközelítve a 31%-os arányt. Fontos momentum, hogy egyrészt a felhasználóknak lehetőségük van a frissítés visszautasítására, másrészt pedig a továbbra is a legtöbb internetező által használt 6-os verzió terméktámogatása 2014-ig érvényes. A Windows Vistán ugyan csak az Internet Explorer 7 fut, addig azonban, amíg a felhasználók többsége nem cseréli le az XP-t, a legtöbb esetben meghagyják régi rendszereiken az IE6-ot is. Nem véletlen, hogy a Vista január végi startja csak egy rövid ideig tartó felfutást hozott az IE7 letöltése terén.

Mindeközben a Firefox-tábor viszonylag szorgalmasan frissített az új 2.0 verzióra, így jelenleg a netezők 10,2%-a használja az új Mozilla böngészőt, míg durván 5% maradt a Firefox 1.5-nél. Ez persze szintén nem meglepő, hiszen a Firefox-ot többnyire olyanok választják, akiket érdekel, hogy mivel és hogyan böngésznek, ők pedig nyilvánvalóan nagyobb kedvvel is frissítik szoftverüket. Eközben a felhasználók közel felét kitevő IE6-tábor jelentős részének nyilvánvalóan tökéletesen megfelel a Windows PC-kre előre telepített böngészőprogram, és éppen emiatt annak legújabb változata sem hozza lázba őket. Április folyamán egyébként a Firefox újabb fél százalékot hódított el világszerte az Explorertől.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mesterséges intelligencia alkalmazása a kis- és közepes vállalkozásokért

Egy magyar szoftverfejlesztő cég világszerte élen jár a gyártó-, logisztikai- és kereskedelmi szoftvermegoldások fejlesztésében. Legújabb áttörésük, hogy a piacon elsőként alkalmazzák gyártási rendszerekben a genetikus algoritmus alapú mesterséges intelligenciát, melynek köszönhetően a kis- és közepes vállalkozások az adott folyamatra fordított időt és költségeket legalább 30-40 százalékkal tudják csökkenteni. 

2019. október 21. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás