USB flash-eszközök akár teljes felhasználói profilok hordozásához

Milkovits Gábor, 2007. május 12. 13:01
A Microsoft és a SanDisk bejelentették, hogy olyan újfajta, következő generációs USB flash memóriaeszközöket hoznak forgalomba, amelyek alkalmasak lesznek akár teljes személyes felhasználói profilok hordozására.
Az új USB flash-eszközökhöz kézenfekvő módon a SanDisk biztosítja majd a hardvert, a Microsoft pedig a szoftveralkalmazások nagy részét. A termékek a jelenleg használatban lévő, és igen sikeres U3 platformúakat váltják majd, és egyik fő újításuk a TrustedFlash biztonsági technológia integrálása lesz. A TrustedFlash támogatja a fejlesztés egyik leglényegesebb elemének számító alkalmazást, nevezetesen azt, hogy az eszközökkel nemcsak hordozni, hanem biztonságosan használni is lehessen a személyes profilokat bármilyen XP-, vagy Vista-alapú PC-n, ide értve a megszokott kezelőfelületet, illetve olyan alkalmazásokat, mint például az otthoni e-mail kliens. A technológia révén elvileg biztos, hogy a felhasználó nem visz magával vírust az általa használt idegen gépről, és nem is hagy rajta saját személyes adatokat.

A két cég közös sajtóközleménye szerint az új USB flash memóriaeszközök jövő év második felében kerülnek forgalomba. A Microsoft más gyártók számára is elérhetővé kívánja tenni a szoftvertechnológiát, míg a hardverkomponens licenc-ügyeit egy közös SanDisk-Microsoft cég fogja intézni, a bevételeken pedig megosztoznak. A SanDisk ugyanakkor továbbra is együttműködik az M-systems-el az U3 technológiát illetően, és támogatja a régebbi platformot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07