A Cisco felvásárolja a BroadWare Technologiest

forrás Prim Online, 2007. május 25. 09:22
A Cisco végleges megállapodást kötött az IP alapú videomegfigyelő rendszerek piacvezetőjeként számon tartott BroadWare Technologies felvásárlásáról. A BroadWare szoftvereivel webes megfigyelésre és felügyeletre, illetve a hang- és videoanyagok rögzítésére és tárolására nyílik mód, a megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználók pedig bárhonnan hozzáférhetnek ezekhez az anyagokhoz.
A felvásárlásnak köszönhetően a technológiát alkalmazó Cisco ügyfelek bárhonnan egyszerűen elérhetik az élő és rögzített felügyeleti videofelvételeket, így könnyebben válaszolhatnak például egy-egy nyomozás során felmerülő kérdésekre, és gyorsabban juthatnak el az esetek megoldásáig. Az ügylettel számottevően bővül a Cisco már meglévő videomegfigyelő termékeinek kínálata, ezzel is elősegítve a zökkenőmentes átállást az analóg megfigyelőrendszerekről a digitális hálózati megoldásokra.

A különböző alkalmazások IP-hálózati platformon történő egyesítésével a cégek és intézmények könnyűszerrel integrálhatják és szinkronizálhatják videorendszereiket más biztonsági és védelmi rendszerekkel, illetve üzleti alkalmazásokkal is. Mindez új, innovatív funkciók bevezetését teszi lehetővé, és a lehető legnagyobb mértékben hasznosítja az élő- és rögzített üzemmódú videomegfigyelésben rejlő lehetőségeket, legyen szó kereskedelmi vagy nagyvállalati fiókirodákról, épületegyüttesekről, vállalati központokról vagy közszolgálati rendszerekről.

„A Cisco a videomegfigyelési infrastruktúrák piacán azonnali és nagymértékű növekedési lehetőséget lát, ami viszont megkívánja az IP alapú és az analóg rendszerek együttműködését” – nyilatkozta Marthin De Beer, a Cisco új technológiákért (EMTG) felelős alelnöke.

A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2007-es üzleti évének negyedik negyedévében, 2007. július 27-ig kerül sor. A megállapodás további feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

A BroadWare-t 1995-ben alapították, és 38 alkalmazottat foglalkoztat a kaliforniai Santa Clara és a virginiai McLean városában.

A tranzakció eredményeként a BroadWare személyi állománya és termékei a Marthin De Beer alelnök hatáskörébe tartozó EMTG részleghez kerülnek majd.
Kulcsszavak: +céginfo Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Javították a Magyar Telekom hitelkockázati besorolását

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), továbbiakban „Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Scope Ratings GmbH, a hitelminősítés éves felülvizsgálata eredményeként pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását, valamint megerősítette a Társaság kibocsátói hitelkockázati besorolását és a nem alárendelt, nem biztosított adósságához tartozó BBB+ minősítést.

2023. szeptember 26. 17:10

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Innovatív bioműanyag projekt megvalósulásához járul hozzá az ABB

A megújuló és fenntartható vegyipar egyik úttörőjeként számontartott Avantium új üzemet épít, mellyel a fosszilis alapanyagokat fokozatosan kiváltó bioalapú műanyagokra való átállást kívánja előmozdítani. A hollandiai Delfzijlben található létesítmény egy olyan újszerű technológiát fog alkalmazni, amely a növényi cukrokat a polietilén-furanoátnak (PEF) nevezett következő generációs műanyaggá alakítja át.

2023. szeptember 26. 12:47

Pénzváltó helyett fintech appokkal spórolnak a magyarok a nyaralás során

Rengeteg pénzt spórolhattak meg a külföldi nyaralás során azok, akik a magyar bankkártyájuk helyett valamelyik fintech cég bankkártyájával fizettek inkább.

2023. szeptember 25. 17:20

A magyar vállalkozások háromnegyede megbukna az adatbiztonsági megfelelésen

Az informatika az életünk alapvető eszköze, amely a mindennapjainkban és az üzleti világban is meghatározó szerepet játszik. Ennek tudatában azt gondolhatnánk, hogy az IT menedzsment jelenleg minden vállalkozás életében az egyik legfontosabb prioritás. Ennek ellenére a legtöbb hazai cégvezető még 2023-ban is figyelmen kívül hagyja azt, hogy cége milyen informatikai megoldásokat használ. 

2023. szeptember 25. 15:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59