A kínai fiatalok 85 százaléka szörföl a hálón

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 11. 08:11

A kínai fiatalkorúak több mint 85 százaléka használja a világhálót rendszeresen, és az internetfüggőség is növekedni látszik köreikben - derült ki egy kínai intézmények által készített tanulmányból.

A felmérés készítői 11 kínai tartományban több mint ötezer 11 és 17 év közötti diákot, ezer tanárt és mintegy 900 szülőt kérdeztek meg. A válaszoló fiatalok 70 százaléka mondta, hogy nem rabja az internetnek, de 40 százalék ismer az iskolájában olyan gyereket, aki nem tud meglenni a világháló nélkül.

Kínában márciusi adatok szerint mintegy 144 millió ember használja az internetet, ebből 97 millió rendelkezik szélessávú internet-hozzáféréssel. A felmérések szerint 2010-re az internetezők száma elérheti a 200 milliót.

A netpolgárok többsége fiatal, akiket a kínai kormány szerint meg kell védeni az online világ negatív hatásaitól. A felmérésben részt vett fiatalok 60 százaléka játszott már internetes játékokat, emellett népszerű a zeneletöltés és az online csevegés is.

A fiatalok negyven százaléka gondolja úgy, hogy tanulmányaikhoz az internet nagyszerű segítség, míg a szülők és tanárok ugyanennyi százaléka szerint a világhálónak több a hátránya, mint a haszna.

A válaszoló fiatalkorúak hetven százaléka szeretne útmutatót az internet használatához, s közülük sokan hasznosnak tartanák, ha a hatóságok kifejezetten fiataloknak szóló oldalakat hoznának létre. A felmérés szerint a fiatalok fele otthonról csatlakozik a világhálóra. A megkérdezett szülők 66 százaléka szörföl rendszeresen az interneten.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Autót is vezethetsz a HONOR szemkövető funkciójával!

A HONOR legújabb, mesterséges intelligencia hajtotta szemkövető funkciójával úgy is vezethetsz autót, hogy nem ül benne senki.

2024. február 22. 20:28

Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!

Az elmúlt évben elinflálódott a cégvagyonok értéke is. A hazai kkv-k vagyonuk értékének több mint 40 %-át veszítették el. Sokat tanultunk belőle! A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!” című hibrid konferenciájának előadói sok megoldást mutatnak a cégvagyon bevédésére, biztonságba helyezésére és befektetésére.

2024. február 22. 19:10

Stabilan tartja második helyét a legtöbb tévét értékesítők listáján a Hisense

Több mint 25,9 millió eladott készülékkel, 2023-ban is a második helyet foglalta el a Hisense a legtöbb tévét értékesítő gyártók globális listáján. A vállalat a magyar piacon is jelentős bővüléssel zárta a tavalyi évet: több mint 38 ezer tévékészüléket adott el, így 29 százalékkal növelte a tévéeladásokat az előző évhez képest. A globális eladásnövekedésnek köszönhetően a Hisense az egyetlen márka a top 5-ös listán, amely az elmúlt hat évben folyamatosan növelte eladásait az észak-amerikai és európai piacokon.

2024. február 22. 17:43

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 16:04

Az LG három hónapig ingyenes Apple TV+ hozzáférést kínál okostévéin

Három hónapos ingyenes Apple TV+ hozzáférést kínál az LG okostévék tulajdonosainak az LG Electronics (LG). Az ajánlat 93 országban*, köztük Magyarországon is érvényes 2024. február 6-tól 2024. április 30-ig az új Apple TV+ felhasználók számára.**  Az ingyenes próbaidőszak a 2018-as, vagy későbbi gyártású 4K és 8K LG okostévéken, az Apple TV alkalmazáson belül érhető el. 

2024. február 22. 14:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07