A kínai fiatalok 85 százaléka szörföl a hálón

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 11. 08:11

A kínai fiatalkorúak több mint 85 százaléka használja a világhálót rendszeresen, és az internetfüggőség is növekedni látszik köreikben - derült ki egy kínai intézmények által készített tanulmányból.

A felmérés készítői 11 kínai tartományban több mint ötezer 11 és 17 év közötti diákot, ezer tanárt és mintegy 900 szülőt kérdeztek meg. A válaszoló fiatalok 70 százaléka mondta, hogy nem rabja az internetnek, de 40 százalék ismer az iskolájában olyan gyereket, aki nem tud meglenni a világháló nélkül.

Kínában márciusi adatok szerint mintegy 144 millió ember használja az internetet, ebből 97 millió rendelkezik szélessávú internet-hozzáféréssel. A felmérések szerint 2010-re az internetezők száma elérheti a 200 milliót.

A netpolgárok többsége fiatal, akiket a kínai kormány szerint meg kell védeni az online világ negatív hatásaitól. A felmérésben részt vett fiatalok 60 százaléka játszott már internetes játékokat, emellett népszerű a zeneletöltés és az online csevegés is.

A fiatalok negyven százaléka gondolja úgy, hogy tanulmányaikhoz az internet nagyszerű segítség, míg a szülők és tanárok ugyanennyi százaléka szerint a világhálónak több a hátránya, mint a haszna.

A válaszoló fiatalkorúak hetven százaléka szeretne útmutatót az internet használatához, s közülük sokan hasznosnak tartanák, ha a hatóságok kifejezetten fiataloknak szóló oldalakat hoznának létre. A felmérés szerint a fiatalok fele otthonról csatlakozik a világhálóra. A megkérdezett szülők 66 százaléka szörföl rendszeresen az interneten.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Profi és amatőr fotósok jelentkezését várja a Nikon

A Nikon bejelentette, hogy visszatér a kétévente megrendezésre kerülő fotós versenye, a Nikon Fotópályázat 2020-21. A versenyen profi és amatőr fotógráfusok jelentkezését várják a világ minden tájáról.

2020. október 27. 12:31

Magyar fejlesztők dobtak ötletet a NASA-nak

Újabb nemzetközi sikereket értek el a magyar mesterséges intelligencia fejlesztők. A csapat egy korábbi ötlete már nyert egy világversenyt tavasszal. Most a NASA, az Amerikai Űrügynökség nemzetközi versenyének döntőjébe kerültek be egy olyan megoldással, amely az emberek belső biológiai órája alapján készít egyéni napirendet, hogy mindenki a lehető legtöbbet hozhassa ki magából.

2020. október 27. 11:00

Hány napot kell dolgoznunk egy iPhone 12 Pro-ért?

A Picodi analízis csapata összehasonlította az iPhone 12 Pro (128 GB) árát az átlagbérekkel különböző országokban, hogy kiderítsék hány napot is kell dolgozni az új Apple termékért világszerte.

2020. október 27. 09:26

Újraindítás helyett újragondolás

A koronavírus újraírta a játékszabályokat az üzleti életben is: megváltoztak a működési körülmények, kiélezettebb lett az ügyfelekért folytatott versengés, miközben sok területen a hirtelen gazdasági visszaesés miatt szűkülnek a források. A pandémia megmutatta, hogy ebben az új helyzetben a digitalizáció már nem cél, hanem sokaknak az egyetlen eszköz lehet a túlélésre. Az IBM szerint a vállalatoknak nem újraindítani kell magukat, hanem újragondolni a működésüket. Ehhez ad támpontokat október 27-én az IBM a Think Digital Summit online konferencia, amelyen ingyenesen lehet részt venni.

2020. október 27. 06:09

Az ABB harmadik negyedéves eredményei

Erős, a jövőbeni üzleti növekedést megalapozó teljesítményről számol be az ABB 2020. harmadik negyedéves pénzügyi jelentése.

2020. október 26. 18:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás