A kínai fiatalok 85 százaléka szörföl a hálón

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 11. 08:11

A kínai fiatalkorúak több mint 85 százaléka használja a világhálót rendszeresen, és az internetfüggőség is növekedni látszik köreikben - derült ki egy kínai intézmények által készített tanulmányból.

A felmérés készítői 11 kínai tartományban több mint ötezer 11 és 17 év közötti diákot, ezer tanárt és mintegy 900 szülőt kérdeztek meg. A válaszoló fiatalok 70 százaléka mondta, hogy nem rabja az internetnek, de 40 százalék ismer az iskolájában olyan gyereket, aki nem tud meglenni a világháló nélkül.

Kínában márciusi adatok szerint mintegy 144 millió ember használja az internetet, ebből 97 millió rendelkezik szélessávú internet-hozzáféréssel. A felmérések szerint 2010-re az internetezők száma elérheti a 200 milliót.

A netpolgárok többsége fiatal, akiket a kínai kormány szerint meg kell védeni az online világ negatív hatásaitól. A felmérésben részt vett fiatalok 60 százaléka játszott már internetes játékokat, emellett népszerű a zeneletöltés és az online csevegés is.

A fiatalok negyven százaléka gondolja úgy, hogy tanulmányaikhoz az internet nagyszerű segítség, míg a szülők és tanárok ugyanennyi százaléka szerint a világhálónak több a hátránya, mint a haszna.

A válaszoló fiatalkorúak hetven százaléka szeretne útmutatót az internet használatához, s közülük sokan hasznosnak tartanák, ha a hatóságok kifejezetten fiataloknak szóló oldalakat hoznának létre. A felmérés szerint a fiatalok fele otthonról csatlakozik a világhálóra. A megkérdezett szülők 66 százaléka szörföl rendszeresen az interneten.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már több mint 75 ezren töltötték le a VírusRadar alkalmazást

Már több mint 75 ezren töltötték le a VírusRadar alkalmazást, amelyhez hasonló applikációk Európa több országában bizonyították, hogy rendkívül hasznosak a kontaktok beazonosításában, és életeket menthetnek a koronavírus-járvány második szakaszában - idézte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében a digitalizációért felelős helyettes államtitkárt.

2020. szeptember 27. 16:10

Virtuális bemutatóteremben ismerhetjük meg az LG legújabb üzleti kijelzőit és szolgáltatásait

Az online bemutatótermek nem újkeletűek, a 2020-as év példátlan körülményei miatt azonban értékük és jelentőségük a fogyasztói és üzleti márkák, valamint a vásárlók körében is megnőtt. A virtuális kiállításokkal a vállalatok könnyen megmutathatják az általuk kínált szolgáltatások és termékek előnyeit anélkül, hogy az érdeklődőknek ehhez el kellene látogatniuk egy adott helyszínre — a termékek ilyen jellegű megismerése pedig a megalapozott vásárlási döntések meghozatalában különösen fontos.

2020. szeptember 27. 14:57

Jövő héten startol a think.BDPST

Věra Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének részvételével zajló beszélgetéssel nyílik meg jövő pénteken az egyik legfontosabb regionális innovációs konferencia Budapesten. A transzparenciáért és értékekért felelős biztos először vesz részt magyar szervezésű konferencián. Az Antall József Tudásközpont által szervezett think.BDPST ingyenesen követhető eseményén többek között szó esik a transzparencia és a demokrácia biztosításának lehetőségeiről a digitális innováció jelentette kihívások keretei közt, valamint az európai értékek védelméről is beszél majd a cseh biztos. 

2020. szeptember 27. 12:29

A Bridgestone abroncsa lett a kategóriaelső az ADAC idei téligumi-tesztjén

Az ADAC idei téligumi-tesztjének egyértelmű győztese a Bridgestone vezető téli gumija, a Blizzak LM005, amely a vizsgált 15 garnitúra személyautó-abroncs közül a legmagasabb pontszámot (2,0) kapta a német autóklub szakértőitől. A gumiabroncs-gyártó zászlóshajójának számító terméke az első olyan téli gumi, amely minden elérhető méretre a nedves tapadási tulajdonságáért megkapta az EU ‘A’ fokozatú minősítést, emellett magas pontszámot kapott kiegyensúlyozott teljesítmény-jellemzőiért is. 

2020. szeptember 27. 11:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás