Az egyik legnagyobb amerikai kölcsönzőlánc a Blu-ray-t választja

Kiss Ádám Zoltán, 2007. június 18. 19:12

Az USA-szerte 1450 kölcsönzővel rendelkező Blockbuster a jövőben a nagyfelbontású lemezek közül csak a Blu-ray-t forgalmazza majd, a döntés az egész piacra kihatással lehet.

Míg a legnagyobb filmstúdiók gyakorlatilag a döntés kikerülésére játszanak, a Blockbuster egy formátum mellett kötelezte el magát. A filmstúdiók általában mindkét formátumban megjelentetik filmjeiket, de még jellemzőbb, hogy hosszútávon a mindkét formátumot tartalmazó lemezeket, vagy a mind a HD DVD, mind a Blu-ray lejátszására alkalmas készülékeket támogatják. A Sonynak kedvező döntést azonban a Blockbuster is áthárítja. A jelek szerint a kezdeti időkben az USA-ban a Blu-ray marketingje volt jobb, mivel a kölcsönzőhálózat szerint 250 filmvásárlást is lehetővé tevő kirendeltségükben a vásárlók ezt a formátumot részesítették előnyben. Szintén emellett szólt az is, hogy a HD DVD ugyan olcsóbb, de kevesebb filmet jelentettek meg ilyen formában. Matthew Smith, a Blockbuster elnökhelyettese szerint a vásárlók egyértelmű üzenetet küldtek nekik, amit nem hagyhatnak figyelmen kívül. A HD DVD észak-amerikai terjesztéséért felelős szervezet szerint a Blockbuster döntése rövidlátó, ám az elemzők szerint stratégiai győzelmet jelent a rivális számára.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD DVD

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ultraszéles gaming képernyő az AOC-tól

A képernyő-specialista AOC piacra dobja a 88,98 cm (35 hüvelyk) képátlójú AOC AGON AG353UCG modellt, amely a követező generációs AGON 3 sorozat tagja és a széles körben elismert AG352UCG6 ultraszéles monitor továbbfejlesztett változata. 

2020. február 24. 15:01

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás