Négy újabb javítás a windowsos Safarihoz

Milkovits Gábor, 2007. június 25. 20:20

Nem egészen tíz nappal az első biztonsági frissítés, és két héttel a windowsos Safari böngésző kiadása után az Apple újabb négy javítófoltot bocsátott ki a szoftverhez.

A négy javított sebezhetőség közül egy, a Webkit komponensen található rés engedhet utat közvetett kódfutattó támadásoknak. Ehhez arra van szükség, hogy a felhasználót egy a hackerek által szerkesztett internetes oldalra csalják, majd onnan vírusprogramot telepítsenek a számítógépére. Két másik Safari-hiba révén a hackerek JavaSript, illetve HTTP kódok segítségével terelhetik szintén általuk szerkesztett oldalakra az internetezőt, míg a negyedik biztonsági rés a címsor manipulálására ad lhetőséget, és a támadók ily módon eredetinek látszó URL címmel jeleníthetnek meg vírusprogramot tartalmazó weboldalakat.

A frissítés a legújabb QuickTime vagy iTunes verziókkal már a Windows rendszerekre települt “Apple Software Update” alkalmazással tölthető le a Safari bétához, míg a teljes, kijavított Safari for Windows 3.0.2 béta a http://www.apple.com/safari/download/ webcímen található.

Kulcsszavak: security böngésző Apple

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Még mindig sokan kockáztatnak nem jogtiszta szoftverekkel

A legtöbben tisztában vannak a nem jogtiszta szoftverek használatának veszélyeivel, ennek ellenére a felhasználók 30%-a még mindig nem megbízható forrásból származó programokat részesít előnyben – derül ki a Microsoft Magyarország megrendelésére készült felmérésből.

2022. június 30. 15:23

A Sony bemutatja az új „INZONE” PC-s gaming periféria márkát

A Sony bejelentette az INZONE-t, egy új játékkiegészítő-márkát PC-s játékosok számára, amely élesíti az érzékeket és maximális játékbeli teljesítményt biztosít. Az INZONE monitorok elképesztő, nagy felbontású és dinamikatartományú képpel, a fejhallgatók pedig kiváló hangzással és 360 Spatial Sound for Gaming funkcióval rendelkeznek. 

2022. június 30. 11:27

A Check Point a videórendszer megoldások számára kínál IoT-biztonságot

Az új partneri együttműködés révén a Check Point IoT nanotechnológiája beépül a Provision-ISR biztonsági videórendszer eszközökbe, aminek köszönhetően azok az iparág legbiztonságosabb CCTV kameráivá válnak.

2022. június 29. 19:45

Vizsgálják az 5G-hálózatok elektromágneses sugárzását

Közös tesztmérésekkel vizsgálják az 5G-hálózatokból eredő elektormágneses sugárzást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei. A Nemzetközi Sugárvédelmi Szövetség (IRPA) kétévente megrendezett konferenciáján a két szervezet közös mintamérési projektjét is bemutatták június 4-én a Kongresszusi Központban. 

2022. június 28. 17:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24