Háromszor több HD DVD-lejátszó kelt el Európában mint Blu ray

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 13. 08:30

A legfrissebb adatok szerint Európában harmadannyi Blu ray-lejátszót adtak el, mint amennyit a rivális rendszerre épülő HD DVD készülékekből.

Egyre másra jelennek meg a különböző statisztikák, amelyek egyik vagy másik kéklézeres formátum elsöprő fölényéről adnak hírt, azonban a legtöbb esetben kozmetikázott adatokról, elferdített eladási értékekről van szó. Múlt héten a Blu ray-tábor ünnepelte győzelmét, mivel az egyik piackutató cég jelentése szerint az Egyesült Államokban 1.4 millió ezen szabványt támogató lejátszó kelt el, a számok mögé nézve viszont kiderül, hogy ezekből 1.3 millió a PlayStation 3 modell. A Toshiba azonban a GFK egyik friss felmérésére hivatkozva közzéadta, hogy az idei esztendőben Európában háromszor annyi HD DVD Playert értékesítettek a kereskedők mint Blu ray-t. A pontos számadatokat nem hozták nyilvánosságra a japán elektronikai konszern képviselői, annyit viszont elárultak, hogy ők nem számolták bele a konzolokkal együtt értékesített optikai meghajtókat, csupán az eladott asztali készülékek mennyiségét vették figyelembe a kimutatás elkészítésekor.

Több felmérési is azt látszik igazolni viszont, hogy leginkább a kéklézeres készülékek magas ára tartja vissza az érdeklődőket a vásárlástól, ugyanis a megkérdezettek 70%-a azt felelte, hogy szívesen venne egy Blu ray/Hd DVD lejátszót, ha az nem kerülne többe 200 dollárnál (36.000 Ft). Jelenleg az európai piacon a legolcsóbb HD DVD Playerért is 330 eurót (81.000 Ft) kell fizetni, míg a konkurens termék közel feleannyival drágább.

Kulcsszavak: DVD HD DVD Blu-ray

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények digitális felzárkóztatására. Ezen törekvés mentén a társaság leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez.

2021. november 29. 12:20

Bemutatjuk az új XPS asztali számítógépet

A Dell Technologies bemutatta legújabb XPS asztali számítógépét, amely számos új teljesítménynövelő technológiát és erősebb hűtési megoldást tartalmaz, illetve elődjénél csaknem 42 százalékkal nagyobb. Az eddigi legerősebb XPS asztali modellt visszafogott, minimalista váz jellemzi, miközben kiemelkedő teljesítményt nyújt a kreatív szakembereknek és a játékosoknak.

2021. november 28. 14:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12