Itt az X38 és jön az X48 lapkakészlet

Széll Zoltán, 2007. szeptember 16. 11:24

Az Intel megkezdte a már régóta várt, 975X utód, DDR3 memóriát kezelő X38 lapkakészlet szállítását, amelynek mintáit a legnagyobb partnerek már megkapták. A „high-end” X38 lapkakészlet hivatalos bejelentésére szeptember 24-én kerül sor. Az új lapkakészlettel felszerelt első alaplapok a Gigabyte cégtől (GA-X38-DQ6 és az X38T változat) és az Asustól érkeznek. Ezek az alaplapok október elején kerülnek piacra.

Az X38 jelenleg a legnagyobb teljesítményű Intel lapkakészlet, amely nagy „harcban” lesz a piacon az Nvidia rövid időn belül érkező C72 és C73 szilíciumlapkáival. Az X38 támogatja 1333 MHz-es (FSB) Core 2 Duo és Quad processzorokat, valamint a 2007. negyedik negyedévben és 2008. első negyedévben bevezetésre kerülő 45 nm-es két- és négymagos CPU-kat. Az X38 alaplapok támogatják az AMD-ATI ’Crossfire’ technológiát, de az Nvidia SLI technológiát nem. Egy érdekes hír, hogy az Intel már a jövő év elején bevezeti az X38 utódját (X48).

A már megerősített X48 lapkakészlet egy új PC komponens, amely az X38 lapkakészleten alapul, de támogatja az 1600 MHz-es FSB-t tartalmazó processzorokat is, és lehetővé teszi a mikroprocesszor órajelének növelését a névleges fölé. Az új lapkakészlet 2007 végén, az X48 alapú alaplapok 2008. első negyedévben kerülnek forgalomba.

Kulcsszavak: Intel lapka

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két monitor egy állványon

A felhasználók monitorok felé támasztott igényei igen változatosak lehetnek az ergonómia és a felhasználói élmény szempontjából is. A hagyományos monitorállványok megfelelő beállítása gyakran problémás és időigényes folyamat, pedig a megfelelő magasságban és szögben elhelyezett képernyővel vagy képernyőkkel jelentősen javítható a felhasználó munkavégzés közbeni testtartása, ez pedig a hatékonysága mellett hosszabb távon a jóllétére is pozitív hatással lehet. 

2022. december 8. 15:41

Cégvezetők utolsó mondatai mielőtt súlyos árat fizetnek az IT rendszereik hiányosságai miatt

Az IT-biztonsági hiányosságokért, az adatok kiszivárgásáért, a vállalatokat ért presztízsveszteségekért, az adatok eltűnéséért vagy (ideiglenes) eltüntetéséért, az IT-rendszerekre épülő folyamatok leállásáért rendkívül nagy árat kell fizetniük manapság a vállalatoknak. 

2022. december 8. 12:45

Az AGON by AOC gamer ajándékkalauza

Közeleg az ünnepi időszak, így ez a tökéletes alkalom arra, hogy új monitort vagy gaming kiegészítőt szerezzünk be a harci állomásokhoz. Az AGON by AOC összeállított néhány olyan javaslatot a gamerek számára, amelyek feldobhatják szórakoztató berendezésüket – bármilyen újévi fogadalmakat terveznek a játékosok, akik új képernyőben gondolkodnak, az újévi fogadalom azok számára nagy felbontású és éles lesz.

2022. december 6. 12:39

A számlák alapján követhetetlen a cégek energiafogyasztása

A vállalkozások életében a működés közben felmerülő energiaköltségek rendezése mind ez idáig egy rutinszerűen teljesítendő kötelesség volt, azonban a mai, megnövekedett energiaárak mellett ez a hozzáállás már meglehetősen luxusnak számít. Nem lehet nem foglalkozni annak vizsgálatával, hogy a számlánk végösszege pontosan milyen tételekből adódik össze, ahogy azzal sem, hogy milyen lépéseket tehetünk meg a gazdaságosabb üzemeltetés érdekében. Ezek megállapításához már egy magyar fejlesztésű, automatizált energetikai tanácsadó szoftver is rendelkezésünkre áll.

2022. december 6. 09:56

Új, innovatív szereplő a kiberbiztonsági piacon

A világszerte információtechnológiai szolgáltatásokat nyújtó, Magyarországon is több mint 750 embert foglalkoztató Unisys, valamint a multicloud piacon aktív Faction bejelentette, hogy közösen kínálnak majd teljes körű megoldásokat az adatvédelem, a kiberbiztonsági helyreállítás és az üzletmenet-folytonosság területén. A felek kiemelték, hogy mind helyben telepített rendszerekhez, mind többfelhős környezetben elérhetővé teszik a közös szolgáltatásokat.

2022. december 4. 13:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55