Mirage Networks NAC eszközök Magyarrszágon

Kovács Attila, 2007. szeptember 25. 17:52

Ma Budapesten, sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy az amerikai vezető NAC-gyártó Mirage Networks belép a magyar piacra, és az amerikai cég hálózati hozzáférés-védelmi (Network Access Control, NAC) megoldásait hazánkban a filter:max-on keresztül értékesíti. A bejelentett együttműködés keretében a filter:max a márkát  népszerűsíti Magyarországon, partnerein keresztül felfuttatja az értékesítést,  technikai támogatást nyújt, illetve kiépíti a hazai értékesítési csatornát.

A Mirage-eszközök versenytársaikkal szemben számos egyedi tulajdonsággal rendelkeznek. Használatukhoz nem szükséges szoftverek telepítése („agentless” technológia), így bármilyen operációs rendszert futtató eszköz menedzselésére alkalmasak, ideértve az IP-telefonokat, hálózati nyomtatókat és más, nehezen kezelhető eszközöket is. Az eszközök nem a másoknálszokásos "agenet-based", illetve "in-line" alapon, hanem "out-of-band" módon működnek, tehát nem épülnek be az adatforgalomba, így nem jelentenek újabb biztonsági kockázatot, nem lassítják az adatforgalmat és nem igénylik a hálózati topológia átalakítását. Teljes ciklusú védelmet nyújtanak, azaz az eszközöket a hálózatra csatlakozásuk előtt és után is ellenőrzik, így az üzemelés közben fellépő új sérülékenységeket is kiszűrik. Szignatúra nélküli, viselkedéselemzésen alapuló technológiájuk segítségével a nulladik napi támadások ellen is védelmet nyújtanak. Az Ethernet-hálózat 2-es szintjén (layer 2) védenek, így nem szükséges a meglévő infrastuktúra cseréje sem. A Mirage eszközeivel már 50-100 felhasználós hálózatok is védhetőek, de akár több tízezer végpontot számláló hálózatok több tucat Mirage-eszköze kezelhető egyetlen konzolról. A skálázhatóság bizonyítéka a termékvonal: N-120 (csak szenzor, 50 végpontr), N-125 (csak szenzor, 100), N-145 (1000), N-245 (2500), M-2060 központi menedzsment és monitorozási platform. A berendezések nem az egyes hálózatba kötött eszközöket, hanem a hátteret figyelik.Elhelyezésük a hálózatban az útválasztó, illetve kapcsolóberendezések környékén célszerű. Az árak a néhány ezer dollártól a néhány százezer dollárig terjednek. A felhasználók közérthető üzeneteket kapnak arról, ha az eszköz valamiért korlátozza hálózati hozzáférésüket, így a helpdesk-költségek csökkennek. A jelentéskészítő modul segítségével pedig akár azonnal, akár időszakosan részletes jelentések készíthetőek. A Mirage Networks API-jához számtalan neves gyártó megoldása tud csatlakozni, többek között az IBM-ISS, a McAfee, a Symantec, a Kaspersky, az Avaya és a PatchLink megoldásait.

A Mirage Networks az NAC technológia leginnovatívabb szereplője, 11 szabadalommal rendelkezik. A cég az Egyesült Államokban 6 irodával rendelkezik, ezen kívül az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Japánban és Dél-Koreában vannak kirendeltségei. Több mint 500 ügyfelét jelenleg 150 partnere szolgálja ki.

A mai sajtótájékoztatón Peter Ruijters, a Mirage Networks európai alelnöke elmondta: „Nagyon örülök a filter:max együttműködésnek. A hazai informatikai biztonsági piac egyik leginnovatívabb, legdinamikusabb szereplőjeként kitűnően tudja reprezentálni az általunk képviselni filozófiát.”. A magyar cég részéről Nemes Dániel azt mondta, a Mirage kitűnően egészíti ki a filter:max palettáját, amiben specializált gyártók legmagasabb minőségű termékei szerepelnek. Hozzátette: „A Mirage Networks tipikus gyártó, akit Magyarországon képviselünk. Igazi technikai csemegét jelent az IT-szakembereknek, egyúttal a legjobb megtérülést biztosítva a gazdasági vezetők számára.”

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiberbiztonság üzleti felelősség, nem csupán informatikai feladat

Téves az az elképzelés, hogy a mai technológiai környezetben – gondoljunk csak a mesterséges intelligencia ugrásszerű fejlődésére – bármilyen vállalati érték biztonságban van az optimális kibervédelmi feltételek megteremtése nélkül. Míg korábban ennek kiépítése vagy elhanyagolása kizárólag a vezetők kezében volt, ez most megváltozik. Négy és fél évvel a hatástalannak bizonyuló NIS irányelvet követően az Európai Unió 2022-ben elfogadta és kihirdette a szélesebb kört érintő NIS2 irányelvet. Bár a kibertan törvény hatályba lépésének dátuma október 18-a, de az érintetteknek már most el kell kezdeniük a felkészülést, hogy a kijelölt határidőre képesek legyenek megfelelni az elvárásoknak.

2024. február 29. 11:33

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

A WiFi 7 jelentősen javítja majd a vezeték nélküli vállalati hálózatok teljesítményét

A vezeték nélküli technológiák és szabványok gyors fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalati WiFi hálózatok teljesítményének, megbízhatóságának és lefedettségének növelésére. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az új szabványok gyakran anélkül váltják egymást, hogy valóban lenne idejük megvetni a lábukat a piacon.

2024. február 28. 17:33

A Lenovo mindenki számára elérhetővé teszi a mesterséges intelligenciát

2024. február 26-án a Mobile World Congress 2024-en (MWC 2024) mutatta be a Lenovo legújabb portfólióját, mely célzottan AI-eszközökből, szoftverekből és infrastrukturális megoldásokból áll, valamint bemutatott két olyan proof-of-concept* eszközt, amelyek újraértelmezik a hagyományos PC-k és okostelefonok formavilágát. A vállalat felfedte a hibrid AI térnyerésének jövőjét is, ezért egy több készüléket, szoftvert és szolgáltatást tartalmazó koncepciót vázol fel a nagyobb személyre szabhatóság, együttműködés és hatékonyság érdekében.

2024. február 28. 16:04

Már a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt: hogyan kerülhetjük el, hogy csalók áldozatává váljunk?

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált. Aztán az állítólagos “emberrabló” szól bele a telefonba, és váltságdíjat követel, ellenkező esetben soha többé nem láthatjuk a fiunkat vagy a lányunkat. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint a csalók a jövőben egyre gyakoribbá váló telefonos átverések során a mesterséges intelligenciára támaszkodva súlyos érzelmi és anyagi károkat okozhatnak az áldozatoknak.

2024. február 28. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30