Testre szabott reklámok: két év előny

forrás Prim Online, 2007. szeptember 26. 19:14

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb közösségi portálja, a MySpace a napokban tette közzé – mint azt az MTI is hírül adta -, hogy megkezdte a felhasználók profiljához igazodó reklámok kiküldését. Számunkra, magyarok számára a hír legnagyobb érdekessége nem is a tartalmában, hanem abban van, hogy a T-Online különféle rendszereiben - Freemail, IWIW – az Adverticum AdServer révén ez már két éve üzemszerű gyakorlat.

Az úgynevezett "felhasználói adatbázis szerinti célzott reklámok lehetőségét" a T-Online megbízásából az Adverticum Zrt. fejlesztette ki 2005 augusztusára, akkor még csak a Freemailhez, az Origo ingyenes levelezőrendszeréhez. A felhasználói adatbázisban megadott adatok alapján az Adverticum AdServer képes tetszőleges szempontok szerint összeálló csoportok számára hirdetést kiszolgálni. A fejlesztés révén a hirdetések célbajuttatása már a Freemailen is sokkal nagyobb hatásfokú volt, ám az igazán átütő sikert a rendszer az IWIW közösségi site-on történő alkalmazása során tudta elérni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

2023. december 7. 18:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27