Ingyenes internet a roma településeknek

forrás Prim Online, 2007. október 9. 09:25

Az Externet Zrt. elsőként csatlakozott az elmaradt csereháti kistérségek fejlesztési projektjéhez, melynek keretében ingyenes wifi internettel szórnak be több, jórészt roma kisebbségek lakta települést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Tomor és Selyeb roma közösségei már ingyen internetezhetnek az Externet vezetéknélküli hálózatán. Sólyom László köztársasági elnök hétfői tomori látogatásán elmondta: az internet talán az egyetlen lehetőség a kitörésre, hiszen egyszerűsítheti a munkakeresést vagy éppen megkönnyítheti az információkhoz való hozzáférést, csökkentheti a közösségek elszigeteltségét.

„Mint távközlési szolgáltató, felelősséggel tartozunk azért, hogy elősegítsük az információs társadalom fejlődését, hogy a tájékozottságot, az információs esélyegyenlőséget mindenki számára elérhetővé tegyük” - mondta el Pórffy András, az Externet elnök-vezérigazgatója. „Azért is csatlakoztunk elsőként a Login Initiative kezdeményezéséhez, hogy példát mutassunk a többi piaci szereplőnek, hogyan lehet emberséggel a szó legnemesebb értelmében piacot építeni, a kistérségek lakói és a távközlési szolgáltatók számára egyaránt.”

A tervek szerint a projekt a jövőben is folytatódik, hogy még több nehéz helyzetben lévő kistelepülés csatlakozhasson az információs társadalomhoz.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnököt választott az Ecommerce Hungary

Az Ecommerce Hungary Egyesület elnökének, Dr. Bőgel Györgynek, elnöki mandátuma 2024. szeptember 30-án lejárt, ezért az egyesület küldöttgyűlésének új elnököt kellett választania.

2024. október 7. 11:37

Megjön-e időben a karácsonyi ajándék?

A logisztikai cégek és az őket támogató ügyfélszolgálatok az év legsűrűbb napjaira készülnek. A következő hónapokban az év elejéhez képest többszörösére ugrik a megrendelések és ezzel együtt az ügyfélmegkeresések száma is. Hogyan lehet minderre felkészülni és hogyan segíthet az élsport példája abban, hogy egyetlen ügyfél se maradjon elégedetlen? Erről szól a Konecta nyilvános üzleti reggelije. 

2024. október 6. 13:46

Valóban csak az elektromos autókon múlna a fenntartható közlekedés?

Stabilizálódni látszik a cégautóflotta-piac, az új autók beérkezése újra a régi ütemben zajlik, a folyamatosan emelkedő bérleti díjak azonban továbbra is kihívást jelentenek a cégeknek. Ennek ellenére a vállalatok is nyitnak az adott esetben drágább elektromos autók felé, de a céges flotta összeállítását még mindig a státusz és a pozíció határozza meg a valós használati igények helyett. 

2024. október 6. 11:58

Kiderült, hol helyezkednének el leginkább az egyetemi hallgatók

A mérnöki és technológiai iparágban helyezkedne el legszívesebben az egyetemi hallgatók többsége a diploma megszerzése után, derült ki az 56. Műegyetemi Állásbörze szervezői által készített kutatásból. A válaszadók háromnegyede főként nemzetközi cégeknél dolgozna, de a kitöltők közel fele a magánszektort is megjelölte ebben a kérdéskörben. A felmérésből az is kirajzolódott, hogy melyek a legnépszerűbb cégek a jövő munkavállalói számára.

2024. október 6. 10:13

Egyre több cég fektet generatív mesterséges intelligenciába

A generatív mesterséges intelligencia bevezetése fordulóponthoz érkezett: a cégek kétharmada invesztál többet a technológiába. A megnövekedett befektetések és lelkesedés ellenére az adatok és a kockázatok továbbra is a skálázást akadályozó fő kihívások, a FOMO hatás kezd elmúlni és egyre többen támasztják alá konkrét mérésekkel a technológia által teremtett értéket – derül ki a Deloitte új felméréséből.

2024. október 5. 18:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén már ezernél is több résztvevőt várnak a Service Design Day-re

2024. október 7. 09:59

Innovációs versenyen méretik meg magukat a világ egyetemistái

2024. október 2. 19:34

Országos kutatásból netezési körkép: a magyarok többségének élete elképzelhetetlen net nélkül

2024. szeptember 29. 15:24

Éppen most robban a hazai előfizetéses e-kereskedelem

2024. szeptember 24. 15:10