Franciaországban is piacon az iPhone, kártyafüggetlen változatban is

Milkovits Gábor, 2007. november 29. 10:15

Az Apple-el szerződött Orange exkluzív mobilszolgáltató elkezdte Franciaországban árusítani az Apple iPhone zenelejátszós okostelefonját, rögtön kártyafüggetlen verzióban is.

Németországgal ellentétben, ahol egy bírósági határozatra volt szükség ahhoz, hogy a T-Mobile forgalomba hozza a legálisan kikódolt készüléket, Franciaországban a törvények eleve erre kötelezik a mobilszolgáltatókat. Az már más kérdés, hogy az Orange a kétéves hűségszerződéssel árusított iPhone 399 eurós ára helyett 749 eurót kér a hálózat-független mobilért. Hogy kevesebbnek tűnjön, a szolgáltató 649 euró-ért hirdeti az eszközt, azonban további 100 eurót kér a hivatalos kikódolásért. Ez persze még így is olcsóbb, mint a német T-Mobile által kért hajmeresztő 999 eurós összeg. Az sem mellékes szempont, hogy az Orange iPhone-előfizetésénél havi 49 euró a minimum fizetendő / lebeszélendő / letöltésre költendő összeg, azaz a spórolósabb felhasználók számára máshol kedvezőbb feltételek választásával középtávon megtérülhet a különbözet.

Az európai vásárlókat egyelőre némileg visszariasztotta az iPhone relatíve magas ára; a briteknek például alig 2%-a venne ilyen készüléket valakinek karácsonyra. A helyzeten nem sokat segít a kártyafüggetlen iPhone csillagászati ára sem, egyes szemfüles szolgáltatók azonban rögtön fel is figyeltek az ellentmondásos helyzetre. A Debitel nevű német mobilcég például kifizeti a T-Mobile-os és a kártyafüggetlen Apple iPhone közötti 600 euró árkülönbözetet azoknak, akik az ő előfizetésüket választják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30