Franciaországban is piacon az iPhone, kártyafüggetlen változatban is

Milkovits Gábor, 2007. november 29. 10:15

Az Apple-el szerződött Orange exkluzív mobilszolgáltató elkezdte Franciaországban árusítani az Apple iPhone zenelejátszós okostelefonját, rögtön kártyafüggetlen verzióban is.

Németországgal ellentétben, ahol egy bírósági határozatra volt szükség ahhoz, hogy a T-Mobile forgalomba hozza a legálisan kikódolt készüléket, Franciaországban a törvények eleve erre kötelezik a mobilszolgáltatókat. Az már más kérdés, hogy az Orange a kétéves hűségszerződéssel árusított iPhone 399 eurós ára helyett 749 eurót kér a hálózat-független mobilért. Hogy kevesebbnek tűnjön, a szolgáltató 649 euró-ért hirdeti az eszközt, azonban további 100 eurót kér a hivatalos kikódolásért. Ez persze még így is olcsóbb, mint a német T-Mobile által kért hajmeresztő 999 eurós összeg. Az sem mellékes szempont, hogy az Orange iPhone-előfizetésénél havi 49 euró a minimum fizetendő / lebeszélendő / letöltésre költendő összeg, azaz a spórolósabb felhasználók számára máshol kedvezőbb feltételek választásával középtávon megtérülhet a különbözet.

Az európai vásárlókat egyelőre némileg visszariasztotta az iPhone relatíve magas ára; a briteknek például alig 2%-a venne ilyen készüléket valakinek karácsonyra. A helyzeten nem sokat segít a kártyafüggetlen iPhone csillagászati ára sem, egyes szemfüles szolgáltatók azonban rögtön fel is figyeltek az ellentmondásos helyzetre. A Debitel nevű német mobilcég például kifizeti a T-Mobile-os és a kártyafüggetlen Apple iPhone közötti 600 euró árkülönbözetet azoknak, akik az ő előfizetésüket választják.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden, amit érdemes tudni a HONOR Magic5 széria kijelzőtechnológiájáról

A fejlett kijelzőtechnológiák terén végzett, átfogó kutatás és fejlesztés (K+F) figyelemre méltó eredménye a HONOR Magic5 sorozat, amely a Magic5 Lite és a Magic5 Pro készülékeket foglalja magába. Az innováció és a csúcstechnológia iránti rendíthetetlen elkötelezettségével a HONOR a Magic5 sorozatával ismét új mércét állított fel a mobiltelefonok kijelzőjének iparágában.

2023. március 21. 18:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48