Elégedett éves teljesítményével az ATEN

Kovács Attila, 2007. december 29. 10:04

2007-ben is sikeres évet tudhat maga mögött a tajvani eredetű ATEN International, a fejlett csatlakoztatási eszközök gyártója. idén is számos világelső termékfejlesztést mutatott be nagyvállalati és SOHO felhasználók számára. A regionális piacok integrálódását célzó új K+F központot hozott létre.

Az otthoni felhasználók és laikusok számára kevéssé ismert az ATEN International neve, holott iparágában, a csatlakoztatási és KVM eszközök gyártásában piacvezető. Elsőségét az idei év mérlege is hűen tükrözi, ugyanis számos világelső KVM újdonságot mutatott be, és több hasznos, az otthoni felhasználók számára is érdekes terméket jelentetett meg a piacon. Sikerét fejlett K+F csapatának köszönheti, mely most már új központban, a keleti piacok integrációjaként dolgozik.

Fejlesztések, termékújdonságok

Az ATEN számos 2007-ben bejelentett termékújdonsága között több olyannal is büszkélkedhet, mely világelsőnek számít az iparágban. A KL9108/9116 KVM switch az első a világon, mely számos előnye mellett kétsínű LCD KVM kapcsolóként funkciónál, IP alapú és kettős busz funkcióval rendelkezik. Így a konzol és az LCD kijelző egymástól függetlenül nyitható és csukható, több helyet biztosítva a szerverszobában. Egy másik fejlesztése a KH98, mely a világ első IPMI alapú KVM switche. Segítségével IPMI-vezérelt, nagyszámú szerver  irányítható helyi és távoli konzolról IP kapcsolat segítségével. Szintén világelsőnek számít a CS62D és CS62DU, amelyek a kisebb és SOHO felhasználókat célozzák meg. Az eszközök a világ első DVI kábellel ellátott KVM switchei, melyek továbbítják az audio jeleket is, és segítségükkel két PS/2 vagy USB számítógép irányítható egy DVI konzolról.

Új K+F központ, új székhely, új piacok

A vállalat 2007-ben is arra törekedett, hogy innovációinak és a csúcstechnológiáinak segítségével meg tudja őrizni vezető pozícióját. Az ATEN az idei évben újabb leányvállalatot létesített Koreában, mely a távol-keleti piac fejlesztését és kiszolgálását is segíti. A szöuli leányvállalat az eddigi kereskedői láncba és vállalati rendszerbe olvad bele. A gyártás mellett a termékújdonságok alapján is nyilvánvaló, hogy az ATEN erőssége a kutatás és fejlesztés. A vállalat az idén új K+F központot nyitott tajvani központjában, mely sokkal fejlettebb körülményeket biztosít a hatékony munkához, és a központtal való közelség miatt elősegíti a távoli telephelyekkel való hatékony munkát és az egyes piacok globális hálóvá való integrálódását. A központban több mint 100 kutató dolgozik.

Munkájának elismeréseként a vállalat megkapta a Common Wealth díját 2007-ben. A Taiwan’s Excellence in Corporate Social Responsibility minden évben azon tajvani vállalatokat díjazza, melyek a globális piac profit orientáltsága mellett a leginkább foglalkoznak társadalmi szerepvállalásukkal és szociális érdekekkkel is. „Az ATEN több mint 20 éves fennállásának és munkájának elismerését jelenti a díj”, mondta Kevin Chen az ATEN International elnöke.

Kulcsszavak: +céginfo Aten

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyesültek a hazai e-sport szervezetei a HUNESZ tisztújító közgyűlésén

Beolvadt a Magyar E-sport Szövetségbe (HUNESZ) a korábbi Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES), így egyesültek a hazai e-sport szervezetei. A HUNESZ 2023. szeptember 23-án megtartott tisztújító közgyűlésén az elnökségi tagok mellett egyúttal az új elnököt is megválasztották Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója személyében, a korábbi alapító elnök, Biró Balázs György főtitkárként viszi tovább a Szövetség szakmai vezetését.

2023. szeptember 25. 12:55

Az IoT az alapokkal kezdődik

Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára, a blockchain megkönnyíti az IoT-eszközök nyomon követését, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás pedig könnyebben hozzáférhetővé és alkalmazhatóvá vált, ami az eszközfunkciók szélesebb körét teszi lehetővé az összekapcsolt ökoszisztémában.

2023. szeptember 25. 09:56

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59