Egyesíti HSDPA hálózatait a brit T-Mobile és a 3 UK

Milkovits Gábor, 2008. január 2. 18:07

Sajtóértesülések szerint egyesíti szigetországi HSDPA mobilhálózatait a T-Mobile brit leányvállalata és a 3 UK, amitől mindkét szolgáltató jelentős költségmegtakarítást remél.

Ha a hír igaz, úgy az ügylet révén Európa legnagyobb HSDPA hálózata jöhet létre, ami nagyban elősegítheti a szélessávú mobil adatátvitelen alapuló szolgáltatások elterjedését, az előfizetők mellett a társaságok nagy örömére. A szuper 3G-nek nevezett HSDPA ugyanis a belévetett remények szerint végre behozhatja azt a pénzt, amit a mobiltársaságok az igencsak drága harmadik generációs koncessziókba befektettek. Az értesülések szerint mindenesetre csak a közös működtetésen mintegy 1 milliárd fontot (kb. 342 milliárd Ft) takaríthatna meg fejenként a két cég.

A HSDPA együttműködés ugyanakkor korántsem jelenti a két vállalat egyesülését és egyelőre azt sem lehet pontosan tudni, hogy csak a technológiai háttéren osztoznak majd, vagy pedig közös szolgáltatásokat is terveznek. Mindenesetre remélhető, hogy az előfizetők a nagyobb lefedettség mellett más módon, például jobb és olcsóbb szolgáltatásban való részesüléssel is profitálhatnak majd a kooperációból.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24