Mobil WiMAX Oroszországban, AOL Lengyelországban

Kovács Attila, 2008. január 10. 17:05

Az orosz Comstar UTS infokommunikációs szolgáltató vállalat, együttműködésben az Intellel, azt tervezi, hogy országos kiterjedésű WiMAX alapú hálózatot IEEE 802.16e szabvány szerint) épít ki.

A két vállalat stratégiai fejlesztési megállapodást kötött egymással a technológia kidolgozására. Az Intel azt ígéri, hogy kifejleszti a megfelelő legkorszerűbb technológiai platformokat, a felhasználói eszközökhöz (köztük mobilinternet-eszközökhöz is) szükséges szabványos illesztőegységekkel együtt. Emellett az amerikai szállító lobbizni fog az orosz piac WiMAX-képes felhasználói rendszerekkel való ellátásáért. Az orosz fél a hálózati infrastruktúra kialakítására és későbbi karbantartására vonatkozó beruházásokat fog tenni. Jelenleg a Comstar UTS csak a moszkvai régióra szerezte meg a szükséges 2,5-2,7 GHz-es frekvenciákat. A szélessávú szolgáltatások ellátója a Comstar leányvállalataként működő Comstar Direct, amely több mint 500 ezer moszkvai háztartásnak nyújt jelenleg adsl alapú internet elérést. Fix WiMAX hálózatot már egy öttagú nemzetközi konzorcium kifejlesztett Moszkvában, de a Comstar vezetői nem tekintik közvetlen versenytársaknak az ezt megvalósító cégeket.

Az AOL Europe bejelentette, hogy európai terjeszkedése részeként megalakította AOL Poland nevű internetes portálját. Hasonlóan más országokhoz, az AOL Pl ingyenes webes eszközöket (instant üzenetküldés, email, korlátok nélküli fotótárolás, video és hírek). Továbbá az AOL lengyel portálja tartalmazza a Winamp média-lejátszót is. Az AOL szerint a lengyel site beindítása része annak a terjeszkedési stratégiának, amely alapján 2009-re a vállalat összesen 17 európai piacon kíván jelen lenni.   

Kulcsszavak: AOL Intel WiMax

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi még magasabbra tette a lécet

Négy vadonatúj készülékkel érkezik a Redmi Note 11 termékcsalád, amelyek ismét megújítják az iparági standardokat és prémium kategóriás tulajdonságokat tesznek újból széles vásárlói kör számára elérhetővé. 

2022. január 26. 18:00

A Huawei bemutatta a P50-készülékcsaládot

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta a P sorozat legújabb okostelefonjait Magyarországon – a HUAWEI P50 Pro-t és az összehajtható HUAWEI P50 Pocketet. A P50 Pro kamerarendszere teljesen megújult és továbbfejlesztették a képalkotó szoftvereket is, a készülékkel így még élethűbb és részletgazdagabb, kiváló fényképek készíthetők.  A P50 Pocket az eleganciát és a praktikumot ötvözi könnyedén összecsukható kialakításával, megújult kamerarendszerével pedig méltó helyet foglal el a prémium kategóriában

2022. január 26. 16:27

A HUAWEI P50 sorozat készülékein is elérhető lesz az érintésmentes fizetés

Új intelligens pénzügyi alkalmazással bővült a HUAWEI mobilökoszisztémája, amely lehetővé teszi az NFC-s, érintésmentes fizetést a gyártó legújabb P50 készülékcsaládjának okostelefonjain is, más, már a piacon lévő HMS-alapú készülékhez, például a HUAWEI nova 9-hez hasonlóan. Az alkalmazás a felhasználó tartózkodási helyétől függetlenül bármilyen bankkal vagy kártyaszolgáltatóval működik, és már elérhető Magyarországon is. 

2022. január 22. 12:26

A HONOR Magic V különleges kijelzővel és dinamikus teljesítménnyel nyújt kiváló felhasználói élményt

A HONOR nemzetközi technológiai márka a mai napon bejelentette a HONOR Magic V telefont, a vállalat első 5G képes, hajlítható csúcskészülékét. A HONOR Magic V piacvezető formatervezést, különleges kijelzőt, az új Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 csipszetnek köszönhetően pedig dinamikus teljesítményt nyújt. A vékony, „waterdrop” zsanérszerkezettel, a szélesebb külső kijelzővel és a legújabb Magic U 6.0-val a HONOR Magic V nagyot lép előre az hajlítható okostelefonok kialakítását tekintve, széleskörű funkciói pedig megkülönböztetik a jelenleg kapható hajlítható telefonoktól.

2022. január 10. 18:08

6 GB mobilnet a Telekom KKV ügyfeleinek a digitális elképzelésekhez

Ahogy a magánéletben, az üzleti életben is előtérbe kerülnek az év első napjaiban az újévi fogadalmak: a Telekom most díjmentes extra mobilnettel segíti a vállalkozások újévi elhatározásainak megvalósítását, digitális céljainak elérését.

2022. január 10. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58