Mobil WiMAX Oroszországban, AOL Lengyelországban

Kovács Attila, 2008. január 10. 17:05

Az orosz Comstar UTS infokommunikációs szolgáltató vállalat, együttműködésben az Intellel, azt tervezi, hogy országos kiterjedésű WiMAX alapú hálózatot IEEE 802.16e szabvány szerint) épít ki.

A két vállalat stratégiai fejlesztési megállapodást kötött egymással a technológia kidolgozására. Az Intel azt ígéri, hogy kifejleszti a megfelelő legkorszerűbb technológiai platformokat, a felhasználói eszközökhöz (köztük mobilinternet-eszközökhöz is) szükséges szabványos illesztőegységekkel együtt. Emellett az amerikai szállító lobbizni fog az orosz piac WiMAX-képes felhasználói rendszerekkel való ellátásáért. Az orosz fél a hálózati infrastruktúra kialakítására és későbbi karbantartására vonatkozó beruházásokat fog tenni. Jelenleg a Comstar UTS csak a moszkvai régióra szerezte meg a szükséges 2,5-2,7 GHz-es frekvenciákat. A szélessávú szolgáltatások ellátója a Comstar leányvállalataként működő Comstar Direct, amely több mint 500 ezer moszkvai háztartásnak nyújt jelenleg adsl alapú internet elérést. Fix WiMAX hálózatot már egy öttagú nemzetközi konzorcium kifejlesztett Moszkvában, de a Comstar vezetői nem tekintik közvetlen versenytársaknak az ezt megvalósító cégeket.

Az AOL Europe bejelentette, hogy európai terjeszkedése részeként megalakította AOL Poland nevű internetes portálját. Hasonlóan más országokhoz, az AOL Pl ingyenes webes eszközöket (instant üzenetküldés, email, korlátok nélküli fotótárolás, video és hírek). Továbbá az AOL lengyel portálja tartalmazza a Winamp média-lejátszót is. Az AOL szerint a lengyel site beindítása része annak a terjeszkedési stratégiának, amely alapján 2009-re a vállalat összesen 17 európai piacon kíván jelen lenni.   

Kulcsszavak: AOL Intel WiMax

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

45 díjat kapott a HONOR az idei MWC-n

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 13:02

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Jön a Barbie Flip Phone, a nyár legszexibb kiegészítője

A Human Mobile Devices, Európa vezető okostelefon-gyártója a Mattellel, a világ egyik legismertebb amerikai játékgyártó cég tulajdonosával karöltve 2024 nyarán elhozza a Barbie Flip Phone-t.

2024. február 27. 14:27

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30