Hatmilliárddal lép a magyar nyomdapiacra az Infopress Group

forrás Prim Online, 2008. február 6. 13:10

Az Infopress Group (IPG), a legnagyobb dél-kelet-európai nyomdai cégcsoport zöldmezős beruházás keretében több mint hatmilliárd forintos beruházással jelenik meg a magyar piacon. A beruházás hátterében az áll, hogy Magyarországon a nyomdaipari piac mérete dupla akkora, mint Romániában, ahonnan az utóbbi években az Infopress jelentős mennyiségű exportja érkezett Magyarországra.

A nyomda építése tavaly év végén kezdődött és a létesítmény várhatóan 2008 szeptemberében kezdi meg a működést. Az épület alapterülete 70 000 m2 és Budapesttől 30 km-re, Vácott épül. A zöldmezős beruházás 120 embernek ad majd munkát a környéken.

Az izlandi KVOS befektetőcsoport tavaly októberben két vállalattal alapította meg az Infopress Group-ot, a 2005-ben felvásárolt romániai Infopresszel es a bulgáriai Delta+ vállalattal. Az Infopress Group jelenleg két zöldmezős létesítményben érdekelt: a váci nyomdán kívül Bukarestben is indul egy beruházása.

Az Infopress Group forgalma 2007-ben elérte a 80 millió eurót, míg a 2008-ra tervezett bevétel várhatóan 110 millió lesz.

Kulcsszavak: +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kapitalizmus, demokrácia, haladás avagy mi mindent lehet kiolvasni a technológiai újsonságokból?

Jártatok már ezen konferenciák, kiállítások valamelyikén. BlackHat, CES, RSA, TechCrunch Disrupt, GDC, IPW 2019 es 2020?

Az idei évben , és még nincs vége - a kiadványunkat Amerikából tudósító Horváth László ezeken fordult meg, és a rengetek tanulságot kínáló eseményeket vetette egybe a világ folyásával.

2019. augusztus 24. 11:32

Magyar közösségi kezdeményezéseket segítenek a Samsung önkéntesei

A Dél-Koreából érkező önkéntesek egy hetet töltenek Budapesten, ahol a legújabb technológiákkal segítenek magyar szervezeteknek innovatív megoldások létrehozásában. A Samsung központjának munkavállalói minden évben ellátogatnak egy-egy leányvállalat országába, hogy helyi projektek támogatásával megerősítsék a vállalat társadalmi szerepvállalását. Ebben az évben Magyarországra érkezett a 31 szakértőből álló csoport.

2019. augusztus 24. 09:32

A világ legerősebb AI processzorát mutatta be a Huawei

A Huawei Technologies bemutatta az Ascend 910-et, a világ legerősebb AI processzorát, valamint a MindSpore minden forgatókönyvre kiterjedő AI számítási keretrendszert. A mesterségesintelligencia-alapú számítási keretrendszerek kulcsfontosságúak ahhoz, hogy az AI alkalmazások fejlesztése könnyebb, maguk az alkalmazások pedig könnyebben elérhetők legyenek.

2019. augusztus 23. 16:00

Helyettünk vásárolnak be az LG háztartási gépei

Az LG Electronics (LG) a 2019-es IFA-n mutatja be új, az európai piacokra szánt ThinQ háztartási gépeit, amelyekben immár elérhető az Amazon automatizált online vásárlási szolgáltatása, a Dash Replenishment (ADR). 

2019. augusztus 23. 13:17

A UPS önvezető járműveket fejlesztő cégben szerzett részesedést

UPS bejelentette , hogy a kockázatitőke-befektetéssel foglalkozó leányvállalata, a UPS Ventures kisebbségi részesedést szerzett az autonóm teherautókat fejlesztő TuSimple vállalkozásban. A két vállalat Arizónában meg is kezdte az első önvezető nyergesvontatójuk tesztjét, azt vizsgálva, hogy e járművek javíthatják-e a szolgáltatásminőséget és hatékonyságot a UPS hálózatában. Az ügylet egy korábban indított kereskedelmi együttműködés folyománya, melyben a UPS szállítási szolgáltatásokat vásárolt a TuSimple-től.

2019. augusztus 23. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás