Mindenki nyer a DVD-harc lezárulásával

Kiss Ádám Zoltán, 2008. február 18. 19:03

A befektetők egyöntetűen örülnek az elhúzódó formátumháború végének, ezt jelzi, hogy a győztes és a vesztes részvényei egyaránt emelkedtek.

Bár a Toshiba hivatalosan még mindig nem jelentette be HD DVD halálát, az elmúlt hét eseményeinek tükrében a hír biztosra vehető, és nem csupán a belső vállalati források, de a felröppentő hírek miatt is. A Toshiba ma már akkor sem visszakozhatna, ha valamiért időközben meggondolta volna magát, mivel a hírek világszerte rásütötték rendszerére a vesztes jelzőt, és ki venne ezek után HD DVD-t? A cégnek azonban ez nem is lenne érdeke, és ezt a befektetők reagálásai egyértelműen mutatják. Az teljesen logikus, hogy a győztes Blu-ray-t leginkább képviselő Sony papírjai a hírek hallatára hétfőn rögtön 2,7 százalékkal emelkedtek, hiszen a vállalat a jogdíjakból hosszú évekre szóló biztos bevételi forráshoz jut. Az azonban jól jelzi a megkönnyebbülést, hogy a vesztes Toshiba részvényeinek értékes a győztesénél több mint kétszer jobban, 5,7 százalékkal emelkedtek, üdvözölve a vállalatra nézve költséges, a piacra nézve pedig bénító vállalkozás lezárultát. A tét pedig hatalmas, a két fél túlontúl hosszú küzdelme az évi 24 milliárd dolláros otthoni DVD piacot kötötte eddig gúzsba.

Kulcsszavak: HD DVD Blu-ray Toshiba Sony

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Széchenyi-egyetemi spinoff vállalkozás nyert támogatást termékfejlesztésre és hasznosításra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően üzletileg hasznosítható termék válhat a Széchenyi István Egyetem két kutatója, dr. Kovács Norbert és dr. Fülep Dávid vezetésével fejlesztés alatt lévő projektportfóliómenedzsment-szoftverből. Maga az egyetem, illetve az intézmény Menedzsment Campusa a szellemi termék létrejöttében, a pályázat előkészítésében és beadásában is fontos szerepet játszott.

2021. szeptember 20. 12:40

Ezt kell tudnod a RAM-okról, ha gamer gépet akarsz építeni

Ha gamerként a számítógép-építés mellett döntünk, elsőre ijesztőnek tűnhet a feladat. A rengeteg komponens és specifikáció miatt nem egyszerű nyomon követni, hogy pontosan mire is figyeljünk a beszerzőkörút során. A grafikus kártyákat és a processzorokat általában körültekintően választjuk ki, de ha azt szeretnénk, hogy a játékok gond nélkül betöltődjenek és fussanak, a megfelelő RAM-memória kiválasztása is hasonlóan fontos feladat. A Kingston Technology szakértői összefoglalják, hogy mivel érdemes tisztában lenni, ha RAM-vásárlásról van szó.

2021. szeptember 19. 16:43

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Cloud Email Security: újabb mérföldkő a fertőző e-mailek elleni harcban

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia- és felhőalapú otthoni és üzleti megoldások szállítója bejelentette új SaaS-alapú Cloud Email Security (CES) portfoliójának megjelenését.

2021. szeptember 16. 15:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46