5 centes SMS-árat fontolgat az EU

Genda Csongor Zoltán, 2008. július 8. 07:48

Miután a mobilszolgáltatók nem voltak hajlandóak komolyabb árcsökkentést eszközölni, így az Európai Bizottságnak kell kidolgoznia az erre vonatkozó rendeletet.

Viviane Reding, az EU információs társadalom és médiaügyekért felelős biztosa a Welt am Sonntag nevű német lapnak adott interjújában elmondta, hogy a telekommunikációs vállalatok szegényes önszabályozó képességről tettek tanúbizonyságot azáltal, hogy figyelmen kívül hagyták az EU intelmeit, s csak minimális mértékben csökkentették a roaming SMS díjszabásokat. A dán távközlési miniszter elképzelése szerint elfogadható volna az 5 centes ár, Reding pedig úgy nyilatkozott, hogy megfontolandó a dán politikus javaslata, ám hozzátette, hogy az árcsökkentés mértékét illetően még nem született döntés. Az európai szolgáltatók nem kevesebb mint fél év haladékot kaptak, hogy kidolgozzanak egy mindenki számára elfogadható SMS és adatroaming tarifacsomagot, ám azok nem éltek a lehetőséggel, ezért az EB fogja meghatározni a maximumértéket.

Kulcsszavak: EU roaming SMS

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az NMHH a lakossági mobiltelefon-díjcsomagok kínálatának változásait vizsgálta

Az idei év igen jelentős átrendeződést hozott a mobilszolgáltatások piacán. Az év eleji kisebb-nagyobb mértékű roamingadatkeret-emeléseket követően március elejétől mindegyik jelentős mobilszolgáltató inflációkövető díjkorrekciót vezetett be, majd alig egy-másfél hónapon belül sorra mindhárom szolgáltató teljesen megújította az előfizetéses mobiltelefon-díjcsomagjainak kínálatát, és többségében rövidesen lezárta vagy már bejelentette, hogy lezárja a korábban előfizethető, díjkorrekcióval megemelt havi díjú tarifacsomagjait.

2024. július 2. 15:29

Megjelent a legfrissebb Ericsson Mobility Report

Elérte a 45%-ot az 5G középsáv globális lefedettsége, azaz már szinte minden második ember számára hozzáférhető az a mobilhálózati technológia a földön, ami a lefedettség és sebesség szempontjából ideális egyensúlyt és felhasználói élményt kínál – derül ki az Ericsson Mobility Report 2024 júniusi kiadásából.

2024. június 30. 15:22

Négyből egy áruhiteles okostelefont vesz - már felújított készüléket is választhat

Egy régóta vágyott felhasználói igényt teljesít a Rejoy.hu azzal, hogy már részletfizetéssel is lehet felújított okostelefont vagy táblagépet vásárolni a piactérről. A Cofidis felmérése szerint az áruhitelre vásárlók közül négyből egy ügyfél okostelefont választ, jellemzően 150-200 ezer forintos értékben.

2024. június 29. 10:09

Díjmentesen kínálja az 5G-élményét a Vodafone

A Vodafone Magyarország 2024.07.03. napjától 60 napig díjmentesen biztosítja az 5G szolgáltatást a lakossági és kisvállalati előfizetéses ügyfeleinek a nyári szezonban, így több mint egymillióan tapasztalhatják meg az ötödik generációs mobilhálózat élményét.

2024. június 28. 20:18

Itt a kisgyerekes szülők új kedvenc alkalmazása, a BabyHello

A nagysikerű, a várandósság időszakát segítő PregHello után már elérhető a kisgyerekekre fókuszáló BabyHello mobilalkalmazás is. Az applikáció a gyermekek első két évével kapcsolatban ad hasznos tanácsokat, információkat. Az ingyenes applikáció már elérhető Androidon és iOS-en.

2024. június 27. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket

2024. június 20. 16:28

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43