Internet Hungary - nemcsak a szakmának

Keresőmarketing, Y-generáció, kockázati tőke, IAB Hungary

Vértes János Andor, 2008. szeptember 16. 15:02

A hagyományosan október közepén – ezúttal október 14-15-én – Tihanyban megrendezésre kerülő Internet Hungary konferencia idei mottója: "2010-re megkerülhetetlen"! A mottó mindkét szava hangsúlyos: „2010”, mert ez a konferencia más rendezvényekkel ellentétben nem azzal foglalkozik, hogy mi lesz 10-20 vagy száz év múlva, hanem azzal, hogy mi lesz itt maholnap, alig egy-két éven belül. „Megkerülhetetlen”, mert az internet már ma is az, de holnap ez még inkább így lesz.

Hogy miért a holnapra, konkrétan 2010-re irányítja a reflektorfényt az idei Internet Hungary?

2010-re nagykorúvá és választópolgárrá válik a „netgeneráció” minden tagja – az a nemzedék, amelyik már az online világ segítségével szocializálódott. (Ők a 18–30-as korosztály, számuk kb. 1,5 millió fő.) 2010-re már nem lehet választást nyerni aktív internetes jelenlét nélkül! Előzetes kalkulációk szerint a rendszeresen internetezők száma 2010-ben eléri a 4,5 milliót; és ez éppen akkora tömeg, amekkora az urnák elé járul a választásokon. Már ma is nehezen képzelhető el a hatékony üzlet web nélkül, 2010-re lehetetlen lesz aktív internetes jelenlét és online marketing nélkül versenyben maradni.

Az idei évben is kiváló külföldi és hazai előadók hosszú sora osztja meg tudását az érdeklődők 1000-1200 fős táborával. Csak néhány név az ideérkező nemzetközi szakértői csapatból: Ethan Zuckermann, a Global Voices tulajdonosa; Lance Bennet, a University of Washington professzora; Tracy Russo, Demokrata online stratéga az USA-ból; Horváth László, az Activemedia elnöke, Virginia kormányzati tanácsadója, az AOL és más cégek online marketingszakértője; Alexis Ohanian, a Reddit.com képviseletében; Matthias Schodits, mobilreklám-szakértő Ausztriából, Matej Novak, az ATAXO.com részéről, Csehországból. Elfogadta a meghívást az Interactive Advertising Bureau Europe elnöke, Alain Heureux is, akinek jelenlétében feltehetően az Internet Hungary rendezvény második munkanapján alakul meg Európa 19. IAB szervezete, az IAB Hungary.

Az IAB a nemzetközi internetes szabványok letéteményese, s ezzel máris megneveztük a konferencia egyik témakörét: mit és hogyan mérünk a neten? Néhány további izgalmas téma a www.mediahungaria.hu weboldalról letölthető programból: közép-európai kitekintés: befektetések; az Y generáció; lehet e választást nyerni net nélkül;  always on – vagyis amikor az internetet már a zsebünkben hordjuk; mobilinternet; biztonság a hálón; online marketing; keresőoptimalizálás; keresőmarketing; online kereskedelem és nem utolsósorban a befektetőkeresés módszertana itthon és a nagyvilágban.

Idén nem csak az internetes szakembereknek, hanem a hétköznapi internetfelhasználóknak (mindenekelőtt a kis- és középvállalkozások képviselőinek) is sok gyakorlati tudnivalót kínál az Internet Hungary. Az érdeklődők önálló workshop keretében tanulhatják meg, hogyan használhatják a saját üzletvitelükben hasznos, pénzkereső eszközként az internetet, a keresőoptimalizálást, a keresőmarketinget, valamint megismerhetik az online értékesítés lehetőségeit.

 Bővebb információ: http://www.mediahungaria.hu

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Johannesnek nincs több kérdése

Az informatikai újságírást a nyolcvanas évek óta folyamatosan művelő kollégánk, Kis János – sokak számára csak Johannes – talán a halálát nem sokkal megelőző stroke és baleset következményeként, december 12-én, 65 éves korában elhunyt.

2019. december 16. 20:42

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

Gyorsabb lesz a net néhány baranyai iskolában

Közel féltucat baranyai iskolában lesz nagysebességű internetkapcsolat ősztől a Vannet technológiájával. Az állami fejlesztési program célja a digitális tananyagok elterjesztése és az oktatási célú WIFI-hálózatok elérése.

2019. július 15. 10:33

A Balatonra is megérkezett az 5G

A Vodafone Magyarország számára kiemelten fontos a balatoni régió, így a szolgáltató az utóbbi években folyamatosan fejleszti hálózatát a térségben. 

2019. június 2. 13:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás