Kikosarazta a Samsungot a SanDisk

Genda Csongor Zoltán, 2008. szeptember 17. 18:15

A SanDisk nem hajlandó belemenni a Samsunggal való akvizícióba, a vállalat vezetősége több szempontból is elégtelennek találta az ajánlatot.

Az amerikai memóriaspecialista képviselői tegnap bejelentették, hogy nem adják be a derekukat, és nem fogadják el a dél-koreai elektronikai konszern 5.85 milliárdos felvásárlási ajánlatát. A hír nagy meglepetést keltett, hiszen a Samsung 26 dollárt kínált részvényenként, ami a két héttel ezelőtti tőzsdei árfolyamhoz képest 80%-os felárat jelentett volna. A mostani eset kísértetiesen hasonlít a Microsoft-Yahoo ügyre, amikor is a keresőcég visszautasította a meglehetősen vonzó ajánlatot. A SanDisk részéről elhangzott indoklás szerint a konkurens csupán a pillanatnyi alacsony árfolyamból akar hasznot húzni, nem tartják méltányosnak az összeget. A Samsung képviselői kijelentették, hogy a SanDisknak irreális elvárásai vannak, túlbecsüli saját értékét. A dél-koreai konszern motivációja a terjeszkedésen kívül az lehet, hogy jelenleg évi 353,8 millió dollárt fizet a flash-technológiához kapcsolódó licencekért, ami a vétel után náluk maradna, ráadásul ezzel a beruházás költsége is néhány éven belül megtérülne. James Chung, a Samsung szóvivője kijelentette, még vita tárgyát képezi, hogy véglegesen visszavonják-e az ajánlatot. Időközben a Toshiba is jelezte felvásárlási szándékát.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyesültek a hazai e-sport szervezetei a HUNESZ tisztújító közgyűlésén

Beolvadt a Magyar E-sport Szövetségbe (HUNESZ) a korábbi Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES), így egyesültek a hazai e-sport szervezetei. A HUNESZ 2023. szeptember 23-án megtartott tisztújító közgyűlésén az elnökségi tagok mellett egyúttal az új elnököt is megválasztották Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója személyében, a korábbi alapító elnök, Biró Balázs György főtitkárként viszi tovább a Szövetség szakmai vezetését.

2023. szeptember 25. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59