Lehallgatás és adatlopás elleni védelmet kínál a Kürt

forrás Prim Online, 2008. október 7. 12:40

A Kürt kidolgozta lehallgatás- és adatlopás-védelmi csomagját a közelmúltban történt kémbotrányokra és a rejtett kémprogramok elhárítására megnövekedett igényre reagálva.

Az elmúlt hetekben nagy port kavart kémkedéssel kapcsolatos sajtóhírek az adatbiztonság fontosságára hívják fel minden gazdálkodószervezet figyelmét. Számos társaságtól érkezett felkérés az információbiztonsági szakértő Kürt Zrt.-hez arra vonatkozóan, hogy segítsenek felmérni, hogy esetleges politikai vagy gazdasági érdekek, vagy pusztán rosszindulat miatt milyen fenyegetettségeknek vannak kitéve bizalmas adataik és rendszereik.

”Nagyon sokan olyan társaságtól kerestek meg bennünket az utóbbi időben, ahol úgy érezték potenciális alanyai lehetnek egy adatlopási vagy megfigyelési támadásnak. Eddigi tapasztalataink alapján elmondható, hogy az általunk vizsgált rendszerekben fellelhetőek kisebb-nagyobb, kártékony programok, amik valamilyen internetes tevékenység kapcsán letöltődnek a felhasználói gépekre. Ezek jellemzően nem célszoftverek és nem okoznak komoly kárt a rendszerekben, de mindenképpen felhívják a figyelmet arra, hogy meg kell keresni azokat a pontokat, ahol a biztonsági rendszerek kijátszhatók” – mondta Kmetty József, a Kürt vezérigazgatója.

A Kürt Lehallgatás- és Adatlopás-védelmi csomagja olyan elemeket tartalmaz, amelyek önmagukban is segítséget nyújtanak a fenyegetettségek elleni felkészülésben és az esetleges támadások előzetes felderítésében vagy elhárításában. A szolgáltatásegyüttes választásával teljes kép adható a rendszer hiányosságairól, a támadási felületekről, valamint a fenyegetettségek kiküszöbölésének módjairól. A csomag része a kémprogram-mentesítés, a belső, a külső és a webes sérülékenységvizsgálat, a fizikai kontrollvizsgálat, a biztonsági tudatosítás és a lehallgatásfelderítés.

Kulcsszavak: Kürt security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ötéves digitális átalakítási program elindításáról állapodott meg a Diageo az SAP-val és az IBM-mel

Informatikai környezetének teljes korszerűsítésére indított programot a világhírű italmárkák gyártásáról és forgalmazásáról ismert Diageo. A többek közt a Guinness, a Smirnoff és a Johnnie Walker márkákat birtokló Diageo a folyamatainak újratervezését és fejlesztését célozza meg, mind a 180 országra kiterjedően, ahol a vállalat működik. A vállalat eddigi legnagyobb és legátfogóbb stratégiai projektjének kivitelezésére az SAP és az IBM fogtak össze.

2023. május 27. 13:21

Megoldás a nagyméretű, elosztott hálózatokat üzemeltető cégek számára

A biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások szállítója, a Zyxel Networks bemutatta új XGS2220 Layer 3 Access Switch sorozatát, amely segít a kis- és középvállalkozásoknak lépést tartani a hálózatukkal szemben támasztott növekvő igényekkel és elvárásokkal.

2023. május 25. 20:35

A Genesis tarolt a lengyel IT Hardware magazin által rendezett népszerűségi versenyen

A Genesisnek nagy sikere volt a lengyel IT Hardware magazin által szervezett, és a gamerek körében is elimert közönségszavazáson. A Genesis márkát a legjobb gamer brandnek választották meg, több más jelentős elismeréssel együtt.

2023. május 25. 11:21

A Fujitsu 13. generációs Intel processzorral ellátott, új noteszgépekkel lép piacra

A Fujitsu bemutatta a legújabb, 13. generációs Intel processzorok teljesítményét és kényelmét kiaknázó, új noteszgépeit. A modern üzleti felhasználóknak szánt eszközök kategóriavezető mobilitása és nagy teljesítménye fejlett biztonsági funkciókkal párosul. 

2023. május 22. 18:40

Új tápegységet mutatott be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a legújabb Toughpower GF A3 Gold sorozatot. 

2023. május 22. 17:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01