8,9" Apricot mini-laptop Wimax-szal

Milkovits Gábor, 2008. október 19. 11:20

Az Apricot PC-gyártró egy olyan mini-laptopot jelentett be, amely talán világelsőként, de mindenképpen az elsők között kínál Wimax vezeték nélküli szélessávú hálózati alkalmazást a felhasználóknak.

A PicoBook Pro elnevezésű netbook 1,2 GHz-es, integrált grafikás VIA C7-M szuper-energiatakarékos processzorral, 1 GB RAM-mal, 60 GB-os merevlemezes meghajtóval, a Wimax mellett WiFi-vel, 1,3 megapixeles beépített kamerával, illetve kettő darab USB 2.0 porttal van ellátva.

Mivel a netbook-okat, amint azt nevük is alátámasztja, főleg internetezésre és hálózati kommunikációhoz használják, a Wimax vagy bármi, hasonlóan kiterjedt lefedettséget biztosító vezeték nélküli hálózati kapcsolat, például a HSDPA mobil-szélessáv igencsak jól jön nekik. A legtöbb mini-laptopon azonban ennek ellenére főként csak a WiFi szerepel vezeték nélküli opcióként, ami leginkább csak az úgynevezett forró pontok közelében használható, azaz pont a mobilitásból, a netbook-ok egyik fő előnyéből vesz el.

A nagyjából 1 kg tömegű, kétórás akku-időt biztosító Apricot PicoBook Pro egyelőre Nagy-Britanniában kerül a piacra, Linux-szal 279 fontos (kb. 95 ezer Ft) áron. Opcióként Windows XP operációs rendszerrel is megvásárolható, további forgalmazási adatok viszont egyelőre nem ismertek.

Kulcsszavak: notebook WiMax

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lenovo mindenki számára elérhetővé teszi a mesterséges intelligenciát

2024. február 26-án a Mobile World Congress 2024-en (MWC 2024) mutatta be a Lenovo legújabb portfólióját, mely célzottan AI-eszközökből, szoftverekből és infrastrukturális megoldásokból áll, valamint bemutatott két olyan proof-of-concept* eszközt, amelyek újraértelmezik a hagyományos PC-k és okostelefonok formavilágát. A vállalat felfedte a hibrid AI térnyerésének jövőjét is, ezért egy több készüléket, szoftvert és szolgáltatást tartalmazó koncepciót vázol fel a nagyobb személyre szabhatóság, együttműködés és hatékonyság érdekében.

2024. február 28. 16:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30