Lényegesen hatékonyabb adatközpontok a Sun-tól

forrás Prim Online, 2009. január 21. 12:23

A Sun Microsystems egyik legújabb professzionális szolgáltatáscsomagja az energia-terület- és költséghatékony adatközpontok stratégiai tervezése és megvalósítása. A környezetvédelem terén eddig is vezető szerepet vállaló Sun lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy meglévő adatközpontjaikat átalakítsák az alacsonyabb energiafelhasználás és magasabb energiahatékonyság érdekében, vagy olyan új moduláris adatközpont-struktúrát alakítsanak ki, amellyel az ügyfelek üzleti igényeinek megfelelően a lehető legjobban kihasználhatóvá válik a rendelkezésre álló hely és energia, továbbá minimálisra csökkenthetők a működési költségek.

„Minden adatközpont önmagában egy ökoszisztéma, amely folyamatosan változik és fejlődik, a változás okozta hatások pedig mérhetők és tervezhetők. A adatközpont hatékonysággal foglalkozó szolgáltatásaink révén akár 30%-al is csökkenthetjük az adatközpont működtetési költségeit. A legmagasabb hatékonyságfejlődés és egyben költségcsökkentés három területen nyilvánul meg: az áram és energiafogyasztásban, az optimális helykihasználtsággal tervezett rack-ekben, valamint a hűtésben és légkondicionálásban.” - mondta Georgiu Achilles, a Sun Magyarország Professzionális Szolgáltatások vezető szakértője.

A Sun Datacenter Strategy Consulting szolgáltatásaival a vállalatok biztosíthatják, hogy az üzleti és informatikai igényeiknek valóban megfelelő szintű adatközponttal rendelkezzenek. A Sun képzett tanácsadói képesek felmérni az ügyfelek informatikai ökorendszereinek valamennyi elemét, és segítenek összehangolni az üzletmenet folytonosságát elősegítő tervezést, az adatközpont berendezési stratégiáját és az informatikai rendszereket, így garantálva a biztonságosabb üzletvitelt. Az egyedi igényeket figyelembe véve, a hatékonyság növelése és az energiaszükségletek kielégítése érdekében a Sun szakértői tanácsolhatják az ügyfeleknek meglévő adatközpontjuk optimalizálását, esetleg egy Sun Modular Datacenter (Blackbox) telepítését, vagy teljesen új környezet létrehozását. A Sun Datacenter Strategy Consulting szolgáltatása az informatikai ökorendszer valamennyi elemére kiterjed, így az ingatlanra, épületekre, hardverre, szoftverre, hálózatra és biztonságra egyaránt. A döntést a modellezésen és szimuláción alapuló befektetésmegtérülés-elemzéssel készíti elő a Sun az ügyfelek számára.

 Az adatközpontok tervezését is egyedülállóan oldja meg a Sun: az informatikai infrastruktúra tervezése és karbantartása területén szerzett tapasztalatokat a vállalat összeköti a gépészeti és villamosmérnöki tapasztalatokkal, lehetővé téve így az ügyfelei számára, hogy egységesen valósítsák meg informatikai és építészeti infrastrukturális igényeiket egyaránt. A kivitelezésben a Sun a legkiemelkedőbb infrastrukturális szolgáltatókkal működik együtt. A Sun a saját kaliforniai adatközpontjának legújabb részét is az itt bemutatott megközelítéssel alakította ki, amelyben az integrált energiaellátás és a hűtési szolgáltatások terén világelső APC vállalattal dolgozott közösen.
 Az adatközpontok tervezése és a hardveres összevonások területén megszerzett tapasztalatok, jó gyakorlatok alkalmazásának köszönhetően az új adatközpont létrehozásával a Sun közüzemi számlája 60%-kal csökkent, és több mint 1,2 millió dollárt takarított meg, miközben az adatközpont területét 90%-kal csökkentette.

A Sun tanácsadói igény esetén a megvalósítás teljes folyamatát kézben tartják az ügyfél helyett: segítenek a megfelelő ingatlan kiválasztásában, felügyelik az építkezést a szakosodott partnerek segítségével, és közreműködnek az adatközpont megvalósításában az informatikai berendezések telepítésénél, beállításánál, valamint a telepítést követő támogatásban. A szolgáltatás részeként a Sun az adatközpont építése alatti időre áthidaló megoldást is kínál, például Modular Datacenter (Blackbox) bérlésének lehetőségét vagy hosztolási szolgáltatást.

A virtualizáció is segít


A lehetőségek azonban nem merülnek ki ennyiben: az igények kielégítésére a virtualizációs technológia is rendelkezésre áll. Az ügyfelek céljaitól függően a Sun xVM virtualizációs szoftverével, a Solaris 10 Containers használatával, illetve egyéb vezető virtualizációs szoftverekkel lehetőséget teremt az informatikai infrastruktúra további optimalizálására, amellyel tovább csökkenthető a rendszer energiafelhasználása és hűtésköltsége, és tovább növelhető az adatközpont kezelhetősége.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Ericsson megtette az utolsó lépést is a Standalone 5G bevezetése felé

Az Ericsson piacra dobta új szoftverét, mely a 4G hálózatoktól függetlenül képes az 5G NR (New Radio) berendezéseket üzemeltetni, azaz mostantól elindíthatók a közepes- és alacsony frekvenciasávokra csatlakozó ún. standalone 5G hálózatok is. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Ericsson által szerelt hálózatokon a távközlési szolgáltatók immár az 5G technológia minden képességét ki tudják használni.  

2020. július 9. 19:11

Egyre többen nem akarnak villanyszámlát fizetni

A fővárosban és vidéken is felfutási szakaszban van a napelemes megoldások használata - árulták el a szakértők. Míg korábban ez az energiatakarékos technológia úri huncutságnak számított, a pályázatoknak hála egyre megfizethetőbb a hétköznapi emberek számára is. Mennyire reális tehát, hogy napelemre váltsunk, és ezzel örökre búcsút mondjunk a villanyszámlának?

2020. július 9. 15:58

A Madách Színház zárt ajtók mellett is közel 6000 nézőt fogadott júniusban

A koronavírus megjelenése a szórakoztatóipart és a színházakat sem kímélte, a kényszerű bezárások miatt alternatív megoldásra volt szükség a közönség kiszolgálása érdekében. A Madách Színház és az IBM együttműködése nyomán a nézők júniusban 11 előadást láthattak élőben, online.

2020. július 9. 14:40

25 millió embert képez át informatikussá a Microsoft

A COVID-járvány következtében kialakult gazdasági válság és munkanélküliség enyhítéséhez járul hozzá a Microsoft június 25-én induló programja, amely világszerte 25 millió ember átképzését fogja támogatni. A Microsoft, a LinkedIn és a GitHub együtt biztosítanak ingyenes tananyagot, segítik az álláskeresőket a képesítések megszerzésében és az elhelyezkedésben.

2020. július 9. 09:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás