A válság segíti az elektronikus számla terjedését

MTI Sajtóadatbank, 2009. február 5. 11:09

A NetLock Kft. szerint a gazdasági válság is elősegíti az elektronikus számlázás elterjedését, hiszen az ezzel kapcsolatos befektetés fél-egy éven belül megtérül - mondta Rózsahegyi Zsolt, az elektronikus hitelesítés-szolgáltatással foglalkozó cég ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón.

Hozzátette: egy papíralapú számlának csak a postai díja több mint 80 forint, a teljes bekerülési költsége pedig a 300-400 forintot is elérheti, míg ha valaki legalább összesen ötszáz-ezer elektronikus számlát bocsát ki havonta, akkor egy dokumentum teljes költsége 45 forintra mérséklődik. Nagyobb, például ötezer számla esetén az összeg már csak 20 forint lesz dokumentumonként. Rózsahegyi Zsolt úgy vélte, az elektronikus számlának akkora előnyei vannak, hogy néhány éven belül hagyományos számlát már nemigen bocsátanak ki a vállalatok.

 Magyarországon a becslések szerint évente legalább 1 milliárd számla keletkezik. Rózsahegyi Zsolt szerint öt év múlva a számlák első példányának legalább a 10 százalékát már elektronikusan állítják ki, míg a másodpéldányoknak már az 50 százaléka keletkezik így.

Kulcsszavak: NetLock e-signo

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még biztonságosabbá vált a bankolás a Budapest Banknál

A 2019. szeptember 14-én hatályba lépő új, európai uniós pénzforgalmi irányelv két fő újdonságot hoz a mindennapi bankolásban: egyfelől az eddiginél is biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók, másfelől megnyílik az út az új, innovatív szolgáltatások bevezetése előtt. Az internetes vásárlások jóváhagyásához szükséges megerősítő (SMS) kód (3DS) kiküldése Budapest Bank ügyfelei esetében már idén január óta működik. 

2019. szeptember 15. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás