Ilyen lesz a világ tíz év múlva

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 4. 20:55

A Microsoft a Wharton Business Technology konferencián elénk tárta elképzelését a technológiai eszközök egy évtizedes fejlődéséről, amit egy videóval szemléltetett a vállalat.

Milyen körülmények között fogunk élni 2019-ben? Erre a kérdésre keresték a választ a redmondi konszern munkatársai, és felvázolták előttünk, hogy mi mindenre számíthatunk az elkövetkező tíz esztendőben. A szoftveróriás által közzétett videóban számos innovatív fejlesztést lehet látni. A cég képviselői kijelentették, elképzeléseik egyáltalán nem utópisztikusak, hiszen a rövidfilmben megjelenő technológiák alapjait már kidolgozták, s a fejlesztések a közeljövőben kiforrott termékek formájában fognak testet ölteni. A történések egy osztályteremben kezdődnek, amelyben egy átlátszó felületű érintőfalon keresztül egy kislány felveszi a kapcsolatot egy indiai kisfiúval, s a gyermekek beszélhetnek is egymással köszönhetően a valósidejű fordítóprogramnak. A következő pillanatban egy anyuka jelenik meg, aki a repülőgép fedélzetéről ellenőrzi kislányát, és előhúz a zsebéből egy olyan kártyát, amelynek a hátlapja egy érintőképernyő. További érdekességnek számít még az a kávéscsésze, ami informál a benne lévő kávé hőmérsékletéről, ám jelentős innovációnak számít a hajlítható, érintésérzékeny elektronikus újság is.
Ilyen és ehhez hasonló fejlesztéseket tekinthetnek meg az érdeklődők a Microsoft által készített videóban, melyben az érintésérzékeny felületek kapják a főszerepet.


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50