Informatikai rendszerének biztonságát akarja javítani a jegybank

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 10. 08:37

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) javítani akarja informatikai rendszerének belső biztonságát, ezért tárgyalásos közbeszerzést hirdetett informatikai rendszereinek szétválasztására az üzleti kritikusság alapján - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A kiírás szerint az elvégzendő feladatok első csoportja - a különböző rendszerek eltérő biztonsági szabályainak meghatározása az üzleti kritikusság szempontjai szerint. Ehhez kell ugyan is kapcsolni az üzemeltetést.

A második feladatcsoport a biztonsági zónák közötti ellenőrzött adatkapcsolat, az úgynevezett adatszivattyú megteremtése. A harmadik feladat pedig a felhasználói munkahelyek kialakítása oly módon, hogy tekintettel legyen a különféle biztonsági zónák elérésére.

Ajánlatot az tehet, akinek integrált informatikai rendszer tervezéséből, megvalósításából és támogatásából az elmúlt három évben - összesen - legalább nettó 150 millió forint árbevétele származott. Referenciaként - egyebek közt - be kell mutatni egy minimum nettó 30 millió forint értékű befejezett, komplex alkalmazás-integrációs feladatot.

A részvételre április 8-ig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutott ajánlattevőket április 20-ig értesíti az ajánlatkérő.

Kulcsszavak: MNB security közbeszerzés

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Az új One UI 6.1 frissítéssel még több Galaxy készüléken válnak elérhetővé a Galaxy AI funkciók

A Samsung Galaxy AI funkciói az új One UI 6.1 frissítéssel a korábbi Samsung Galaxy készülékeken is elérhetővé válnak, hogy még több felhasználó beléphessen az AI mobilok korszakába. A frissítés a Galaxy S23 szériát, az S23 FE, Z Fold5 és Z Flip5 készülékeket, valamint a Tab S9 termékcsaládot is érinti, a frissítés március végén indul. Az eszköz- és felhőalapú AI ötvözésével új lehetőségeket teremt az AI mobilélmények terén, igazodva a nemrégiben bemutatott Galaxy S24 szériához.

2024. február 23. 19:27

A magyar vállalkozónők kevésbé ambiciózusak, mint férfi társaik

A férfi vállalkozók nagyobb hajlandóságot mutatnak a nagyobb és merészebb célok kitűzésére, míg a női vállalkozók többsége kevésbé nagyratörő célokkal is megelégszik – derült ki a Szemléletváltó vállalkozóiszemlélet- és készségfejlesztő mentorprogram kutatásából.

2024. február 23. 16:04

Megállítható-e a képzett munkaerő külföldre áramlása?

A brain drain, magyarul az „agyelszívás” a magasan képzett munkavállalók elvándorlását jelenti egy szerényebb megélhetést adó, alacsonyabb fejlettségű országból egy fejlettebb, magasabb életszínvonalat biztosító országba. Így humán tőkéjüket (tudásukat, képességeiket, kreativitásukat) immáron egy másik gazdaságban kamatoztatják, serkentve ezzel a fogadó ország gazdaságát. Magyarországon a magasan képzettek elvándorlási rátája jelenleg közel 7%.

2024. február 23. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07