MNB kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: MNB

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

Miután a PSD2 bevezetésére kitűzött szeptember 14-i határidő tarthatatlanná vált, az MNB tegnap közleményt adott ki, amelyben megnyugtatja az érintetteket, hogy - az Európai Uniós szinten hozott döntéssel összhangban - az MNB többlet időt biztosít a magyar pénzügyi szektor számára, hogy megfeleljen az erős ügyfél-hitelesítésről szóló jogszabályoknak, a fizetési kártyával végzett online fizetési műveletek esetében.

 

Kulcsszavak: e-kereskedelem MNB PSD2 bank
2019. szeptember 11. 08:34

50 hátrányos helyzetű, jól tanuló diákot támogat az MNB

Az MNB a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közösen megvalósított ösztöndíjprogramja keretében – az előző évek gyakorlatát folytatva - a korábbi 30 fős ösztöndíjas létszámot megnövelve az idei évtől 50, hátrányos helyzetű, kitűnő tanuló általános iskolás gyereket karol fel és támogat havi fejenként 40 000 Ft-os ösztöndíjjal. 

2019. augusztus 14. 16:34

A biztonságos online vásárlás 5 szabálya

A bankkártyás csalások több mint kétharmadát online tranzakciók során követik el Magyarországon.

2015. december 21. 14:36

Egy ciprusi online kereskedési platform kockázataira figyelmeztet az MNB

A ciprusi székhelyű IronFx Global Ltd. online kereskedési platformon szolgáltatást nyújtó vállalkozás nem teljesíti a kifizetési megbízásokat, így az ügyfelek nem jutnak hozzá pénzeszközeikhez - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az ügyfélszolgálatára érkezett jelzésekre hivatkozva.

2015. szeptember 18. 08:27

MNB: ellenőrizetlenek és kockázatosak a virtuális fizetőeszközök

Az interneten szerveződő, fizetésre használható virtuális eszközök népszerűségét kihasználó piramisjátékok térnyerésére, az ebből eredő veszélyekre hívta fel ismételten a figyelmet közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Kulcsszavak: Bitcoin MNB
2015. június 10. 16:42

Az MNB 48,7 millió forintra bírságolta a BTelt

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 48,7 millió forint bírságot szabott ki a Business Telecomra (BTEL) a piacbefolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi előírások, illetve közzétételi mulasztások miatt - közölte a jegybank.

2015. május 19. 08:24

Kockázatos az új online átutalási szolgáltatás

Egy olyan új, online átutalási szolgáltatás jelentős kockázataira figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank, amelynél a fizetéshez a fogyasztónak át kell adnia internetbanki azonosítóit egy harmadik félnek, egy szolgáltatónak.

2014. október 1. 11:12

A Netrisk.hu-t váratlanul érte a felügyeleti bírság

A Netrisk.hu-t váratlanul érte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdai határozata, amelyet jelenleg is tanulmányoznak - közölte Sebestyén László, a társaság vezérigazgatója. Sebestyén László szerint az alkuszi piacon általános gyakorlattal kapcsolatban bírságolta meg az MNB a Netrisket.

Kulcsszavak: Netrisk MNB jog bírság
2013. december 19. 07:29

A Netrisk.hu hiányos és pontatlan: 10 millió forintos bírság

Hiányos és pontatlan a Netrisk.hu kötelező gépjármű-biztosítási alkuszi tevékenysége a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint, a jogsértő értékesítési gyakorlat miatt a jegybank 10 millió forint bírságot szabott ki a biztosítási alkuszra.

Kulcsszavak: MNB bírság Netrisk alkusz
2013. december 18. 16:53

MNB: biztonságosnak tekinthetők az elektronikus fizetési megoldások

Biztonságosnak tekinthetők a magyarországi elektronikus fizetési megoldások - ez a legfontosabb megállapítása a Magyar Nemzeti Bank negyedévente megjelenő szemléjében megjelent egyik elemzésnek.

Kulcsszavak: security e-commerce MNB
2012. október 23. 11:52

Informatikai rendszerének biztonságát akarja javítani a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) javítani akarja informatikai rendszerének belső biztonságát, ezért tárgyalásos közbeszerzést hirdetett informatikai rendszereinek szétválasztására az üzleti kritikusság alapján - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Kulcsszavak: MNB security közbeszerzés
2009. március 10. 08:37

Tavaly 4 százalékkal nőtt a bankkártyák száma

Magyarországon 2007 végén több mint 8,6 millió bankkártya volt forgalomban, 4 százalékkal több, mint egy évvel korábban - derül ki az MNB magyarországi fizetési kártya üzletágról készített elemzéséből. Az egy főre jutó 0,82 darabbal a magyarok az 1,38 darabos EU-átlag alatt, a középmezőnyben vannak. A vásárlások aránya tavaly először meghaladta a készpénzfelvételekét: száz műveletből 52 fizetés volt.

Kulcsszavak: bankkártya MNB trend
2008. május 20. 09:23

Bankkártyákról mindenkinek - új online MNB kiadvány

"Pénzforgalomról mindenkinek" címmel új online tájékoztató sorozatot indított a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amelynek első része a bankkártyákról szól.

2008. január 18. 10:02

A T-Systems végzi a Magyar Nemzeti Bank SAP reorganizációját

Tárgyalásos közbeszerzési eljárás útján választotta ki a Magyar Nemzeti Bank négy jelentkező közül a magyarországi T-Systemset SAP vállalatirányítási rendszerének reorganizációjára.

2006. augusztus 14. 11:04

Új informatikai rendszer a Magyar Nemzeti Banknál

Lezárult a Magyar Nemzeti Banknál (MNB) a mySAP ERP 2004-es verziószámú SAP szoftver bevezetése. A 2006 januárjában indult, az SAP Hungary Kft. tanácsadó csapata által végrehajtott projekt keretében a magyarországi bankok bankja hazánkban elsőként állt át az SAP legfrissebb alkalmazáscsomagjára.

Kulcsszavak: ERP MNB SAP
2006. május 23. 18:32

"Pengeváltás" a Nemzeti Bankban

IBM pengeszerverekkel bővíti kiszolgálórendszerét a Magyar Nemzeti Bank. A közelmúltban kiírt, „Közbeszerzési eljárás Microsoft Windows 2003 szervereket futtató számítógépek beszerzésére (SRV-E)” elnevezésű nyílt közbeszerzési pályázatot a Polygon Informatikai Kft. nyerte.

Kulcsszavak: IBM szerver MNB
2006. február 9. 20:41

MNB Jegybanki Szótár: érthetően a pénzről

Az Origo Üzleti Negyed rovatában található szótár több mint 500 pénzügyi kifejezést magyaráz el közérthetően, illetve mindegyiknek megadja az angol megfelelőjét is.

Kulcsszavak: Origo MNB
2005. április 17. 19:27

Az ABESSE Rt. a Magyar Nemzeti Bank fejlesztési partnere

Az ABESSE Informatikai Tanácsadó Rt. eredményesen pályázott a Magyar Nemzeti Bank "Partner szállítók kiválasztására" kiírt pályázatára. A megkötött keretszerződés értelmében az ABESSE 2004-ben további minősítés nélkül szállíthat Microsoft technológiához kapcsolódó fejlesztési szolgáltatásokat az MNB részére.

Kulcsszavak: MNB Számalk
2004. február 19. 14:20

A HP szállítja az MNB számlamenedzsment rendszerét

A HP nyerte a Magyar Nemzeti Bank fizető és számlamenedzsment rendszerének beszerzésére kiírt pályázatot. Az MNB 2003. júniusától a HP fővállalkozásában megvalósított projekt során az FX Software magyar fejlesztésű InfoRex rendszerét használja.

2002. december 5. 09:11

Az MNB informatikai védelmére koncentrál

A Magyar Nemzeti Bank biztonsági fejlesztéseiben elsősorban az informatikai és internetes védelemre kell koncentrálni a jövőben - állapította meg az MNB Felügyelő Bizottsága.

Kulcsszavak: bank security MNB +céginfo
2000. október 1. 08:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás