Javítás a Powerpoint 14 biztonsági résére

Genda Csongor Zoltán, 2009. május 13. 10:05

Az erre a hónapra bejelentett Powerpoint-Patch tucatnál is több sebezhetőséget foltoz a népszerű prezentációs szoftveren.

A Microsoft mindössze egyetlen egy javítócsomagot adott ki májusban, ez azonban összesen 14 Powerpoint-hibára jelent gyógyírt. A hivatalos közlemény szerint ezek mindegyike alkalmas a kártékony programok számítógépre való bejuttatására. A támadóknak csupán egy manipulált dokumentum megnyitására kell rávenniük áldozataikat, és máris átvehetik az irányítást a megfertőzött számítógép fölött. A redmondi konszern 11 rést a kritikus kategóriába sorol, ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy minél hamarabb töltsék le a biztonsági foltozást, és telepítsék azt. A Microsoft aktuális csomagja orvosolja az április elején felfedezett rendkívül veszélyesnek ítélt problémát is. A 14 biztonsági rés közül kettő a Mac OS-t is érinti, az Apple operációs rendszeren futó változatok javításaira azonban még várni kell.
A májusi Patch máris elérhető az automata Update-funkción keresztül, saját biztonságunk érdekében érdemes azt minél előbb bejátszani.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás