Digitalizálják a makói városi könyvtárat

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 26. 10:42

Több mint 18,5 millió forintos uniós támogatásból fejlesztik a makói József Attila Városi Könyvtárat; a projekt keretében szinte mindent digitalizálnak.

Mátó Erzsébet a könyvtár igazgatója kifejtette: a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében kiírt uniós pályázaton a csongrádi, a szentesi, a felgyői és a maroslelei könyvtárral közös konzorciumban vett részt az intézmény. A konzorcium összesen 69 millió forintot nyert. A József Attila Városi Könyvtárra jutó 18 millió 576 ezer forint a makói intézmény idei költségvetésének a 35 százaléka. A pályázat önerőt nem igényelt.

 A beruházás során teljesen megújul a könyvtár számítógépes eszközparkja, nagyteljesítményű szervert állítanak be, szünetmentes áramforrásokat szerelnek fel, és klimatizálják az épület egy részét. Az adatbázis-építés és kölcsönzés mellett további munkafolyamatok működnek majd digitális módon, így a dokumentumok érkeztetése és a folyóiratok nyilvántartása.

 Emellett a makói kistérség azon tíz könyvtárában, ahol a mozgókönyvtári ellátás működik, bevezetik a HunTéka integrált rendszer kölcsönző modulját, így ott is beindulhat a sokkal pontosabb nyilvántartást biztosító, az olvasók igényeinek jobban megfelelő számítógépes kölcsönzés - mondta a szakember.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cél a káros digitális tartalmak csökkentése

A mai napon ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság.

2019. október 22. 18:19

A Samsung európai felmérése rámutat a telefontöltés társadalmi szerepének átalakulására

A mobiltelefonok ma már sokkal többet jelentenek a felhasználók számára egyszerű kommunikációs eszköznél. A Samsung nemzetközi kutatása alapján az európai emberek erősen kötődnek a készülékükhöz és tartanak akkumulátorának lemerülésétől. Ilyen helyzetben a válaszadók 35 százaléka a pénznél is jobban örülne a felajánlott töltésnek.  

2019. október 22. 15:02

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

Ötödik alkalommal hirdette meg fiatal vezetőknek szóló pályázatát a Coaching Team Kft.; a felhívást október 17-én tették közzé a HR Festen. Az Év Fiatal Vezetője díjjal azokat kívánják elismerni, akik 40 éves korukig kimagasló eredményeket értek el vezetőként. A pályázat az úgynevezett leader szerep tudatos megélését, a vezetői képességek folyamatos fejlődésének igényét helyezi fókuszba. Újdonság, hogy idén a nevezések előtt ajánlásokat is fogadnak. 

2019. október 22. 13:26

A Dyntell lett a régió leggyorsabban fejlődő magyar technológiai cége

A 18 ország 50 vállalkozását tartalmazó Deloitte Technology Fast 50 versenyen az előkelő hatodik helyet szerezte meg a debreceni székhelyű Dyntell, amely üzleti szoftver fejlesztőjeként egy év alatt 2537 százalékos növekedést ért el. 

2019. október 22. 11:50

Az IBS UpSkill programja nyert a HR Best díj Toborzás kategóriájában

Első hellyel díjazta az International Business School UpSkill programját a HR Best nevű HR-szakmai díj zsűrije. Idén először adták át az elismerést az ország legnagyobb toborzási, munkaerő-piaci konferenciáján, a HR Festen. Öt kategóriában érkeztek be a nevezések számos pályázótól, melyeket két körben értékelt a szakmai zsűri.

2019. október 22. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás