Webicina.com: orvosi hírkövetés egyszerűen

forrás Prim Online, 2009. augusztus 15. 12:17

Világviszonylatban is egyedülálló online orvosi hírkövetővel bővítette Webicina.com portáljának szolgáltatásait Meskó Bertalan, a Debreceni Egyetem hatodéves orvostanhallgatója. A webes alkalmazás hiteles online tartalmak gyors feltérképezésével támogatja az orvosok munkáját és az e-páciensek böngészését. Meskó szeptemberben immár harmadik alkalommal indítja el a világ egyetlen weborvoslási kurzusát Debrecenben, melynek mintájára hamarosan amerikai és holland egyetemeken is oktathatják a netmedicinát.

Felmérések szerint a világhálót használó betegek száma exponenciálisan nő, míg az internethez értő orvosok aránya továbbra sem mutat emelkedést.  A növekvő űr betöltésére Meskó Bertalan, a Debreceni Egyetem hallgatója új online alkalmazást vezetett be a páciensek és orvosok számára is ingyenesen elérhető Webicina.com portálon. A weboldal minőségjegyek alapján gyűjti össze az orvosi szakinformációkat, az intenzíven növekvő hírek követését pedig ezentúl a PeRSSonalized Medicine ingyenes szolgáltatás is megkönnyíti. Az új alkalmazás továbbá személyes beállításokkal egyénre szabott egészségügyi híroldal létrehozását is lehetővé teszi.

„A hetente frissülő Webicina 2009. augusztus 12-én egy online hírkövetővel is bővült, melyhez hasonló nincs a piacon, ráadásul ingyenes. Az alkalmazás orvosoknak és betegeknek egyaránt hasznos, mert rendkívül egyszerűen követhetők rajta az egyes szakterületek és a betegségek. Szeretném megmutatni, hogy komoly informatikai tudás nélkül is lehet minőségi orvosi információt találni és követni online. Orvostársaimmal pedig a Debreceni Egyetemen szeptemberben újrainduló kurzusomon is megosztom a webmedicina területén szerzett ismereteimet és tapasztalataimat” – foglalta össze e-orvoslási tevékenységét Meskó Bertalan, a személyre szabott genetika kutatója.

A világon egyedüliként a Debreceni Egyetemen induló, magyar és angol nyelvű Internet az orvoslásban kurzus idén új struktúrával és interaktív előadásokkal várja a netorvoslás iránt érdeklődő orvostanhallgatókat. A szakirodalom egyszerű követésétől, az online együttműködések megtervezésén át az orvosi praxisok szervezéséig számos területet érint a képzés. A Meskó Bertalan által irányított előadás-sorozat tehát a mindennapi munka és a tanulmányok során is jól hasznosítható Web 2.0-s eszközökkel ismerteti meg a hallgatókat. A téma jelentőségét és szükségességét mutatja, hogy az amerikai Nova Southeastern University, valamint a holland Nijmegen Medical School a webszakértő orvostanhallgató segítségével webes kurzust kíván indítani a debreceni képzés mintájára.

Kulcsszavak: egészségügy

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több mint 800 milliárd forinttal fűtheti a magyar GDP-t az 5G

A következő években nettó 826 milliárd forinttal járulhat hozzá a magyar gazdasághoz az 5G technológia, jelentősen támogatva a koronavírus-válság utáni újjáépítést is – derül ki az Ericsson kutatásából. Az egész Európa számára jelentős hatással bíró technológiát ráadásul részben magyarországi kutató-fejlesztő központjában fejleszti a vállalat.

2020. december 5. 11:52

Az ABB és a Nüvü kamerákat szállít a NASA jövőbeni űrtávcsövéhez

2025-ben, a NASA Sugárhajtómű-laboratóriumától (Jet Propulsion Laboratory) elnyert, két évre szóló megbízás keretében az ABB/Nüvü Camēras technológiájával szerelik fel azt az űrtávcsövet, amellyel a Naprendszeren kívüli bolygók (exobolygók) képét fogják rögzíteni.

2020. december 5. 09:54

A BME és a HONOR az egyetemi alkalmazásfejlesztést támogatja

A Honor nemzetközi technológiai márka okostelefonokkal és pályázati lehetőséggel támogatja az alkalmazásfejlesztést a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén. A megállapodás részeként a mobilszoftver-fejlesztés mellékspecializációval bíró hallgatók tanulmányaik során Honor 9X Pro és Honor 9A készülékeket használva fejleszthetnek alkalmazásokat.

2020. december 4. 19:26

Jelentős napenergia céggel bővült a Bravogroup portfóliója

Magyarország egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő infokommunikációs vállalatcsoportja lezárta azt a portfólióbővítési tranzakciót, amelynek keretében 50%-os tulajdonrészt vásárolt a miskolci székhelyű PV Napenergia Kft.-ben. A cég jelentős szereplő a lakossági-, vállalati-, valamint a naperőmű piacon, továbbá az AEG szolártermékek hivatalos magyarországi forgalmazója. 

2020. december 4. 17:59

Diákok digitális oktatását segíti a Sberbank

Pedagógusoknak és rászoruló gyermekeknek biztosít digitális eszközöket a Magyar Bankszövetség által létrehozott JÓTETT Bank – Digitális Gyorsítósáv program, amelyhez a Sberbank Magyarország Zrt. is csatlakozott.

2020. december 4. 16:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás