Eminem zenei kiadója rászállt az Apple-re

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 24. 08:15

Eminem zenei kiadója bíróság elé citálta az Apple-t arra hivatkozva, hogy iTune szolgáltatásán 93 olyan számot kínál ingyenesen az előadótól, amelyeknek jogát sohasem vette meg.

Ha szerdán nem sikerül peren kívül megállapodnia a rappert képviselő Eight Mile LLC-nek a számítógépes óriáscéggel, csütörtökön tartják meg Detroitban az ügy első tárgyalását. Az Apple tagadta az ellene felhozott vádat, mondván érvényes szerződése van az Aftermath Recordsszal, amely a szóban forgó szerzemények hanganyaga fölött rendelkezik. Az Eight Mile viszont arra hivatkozik, hogy az Aftermath nem köthet megállapodást a számok digitális formátumú letöltéséről. Azt ugyan elismerték Eminemék, hogy kaptak szerzői jogdíjakat, de szerintük ez nem tisztázza sem az Apple sem az Aftermath helyzetét.
 

Kulcsszavak: zene szerzői jog jog mp3

Internet-szolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus hatására

Körülbelül hatodával nőtt a hívás- és harmadával az internetforgalom 2020 első felében a koronavírus-járvány miatt, az SMS-ek száma viszont negyedével csökkent 2019 végéhez képest – derül ki a mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mutatóinak alakulását tartalmazó legfrissebb mobilpiaci jelentésből – tette közzé  a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

2020. november 24. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás