MKB: banki "Gazdálkodj okosan" az IND új szoftverével

MTI Sajtóadatbank, 2009. október 7. 12:29

Online pénzügyi tervezési segédletet biztosít netbankos ügyfeleinek az MKB Bank: az IND Group új szoftverére épülő "Személyes pénzügyek" alkalmazás lehetővé teszi a költési szokások pontosabb nyomon követését, rendszerezését, a megtakarítási lehetőségek felismerését - közölte a hitelintézet kedden az MTI-vel.

Az MKB NetBANKÁR új, október végétől igénybe vehető szolgáltatásának alapját a banki front-office megoldásokat szállító IND Group "IND Personal Finance Manager" (PFM) szoftverterméke adja. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek egy könnyen kezelhető on-line felületen modellezzék pénzügyi helyzetüket, kör- és oszlop-diagrammok segítségével téve áttekinthetővé és követhetővé költéseiket, bevételeiket.

A Személyes pénzügyek a statisztikák alapján automatikusan kategorizálja az általa felismert pénzügyi tranzakciókat, például a repülőjegyvásárlást az utazáshoz, az élelmiszervásárlást a napi kiadásokhoz rendeli. A csoportosított tranzakciók alapján elemezni lehet a bevételeket és a kiadásokat. A tudatosabb pénzügyi magatartást segíti az értékhatárok meghatározása is a különböző kategóriákhoz: ha például a választott csoportba sorolt tranzakciók összege elér egy előre meghatározott szintet, az ügyfél erről automatikus értesítést kérhet.

"Az emberek többsége szeretne pénzt megtakarítani, hogy nagyobb anyagi biztonságban érezze magát, vagy valamilyen nagyobb összegű kiadást, befektetést finanszírozni tudjon. Az elképzelések megvalósításához azonban pénzügyi fegyelmezettségre volna szükség, amit a mindennapokban nehéz betartani. Magyarországon ráadásul az ügyfelek kevésbé követik nyomon költéseiket, így a kontroll is nehézkes" - idézi a bank sajtóközleménye Vinnai Balázst, az IND Group ügyvezető igazgatóját, aki szerint az új szolgáltatás révén könnyen áttekinthető, hogy mire és mennyit költünk, illetve megtakarítási célokat is kitűzhetünk magunk elé.

Kulcsszavak: MKB bank IND

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ár vagy a környezettudatosság miatt veszünk használt cuccot?

Nemzetközi kutatás alapján a vásárlók 71 százaléka számára kulcstényező a termék környezeti hatása. Itthon ugyanez az arány mutatkozik meg, a legtöbben (72%) szívesen vásárolnak olyan terméket, amellyel a környezetért is tesznek. Ennél jelentősen kevesebben (31%) többet is fizetnének egy-egy zero waste holmiért – derül ki a Vatera legfrissebb felméréséből. A kutatás rávilágított arra, hogy a felhasználókat bár jellemzi a környezettudatos gondolkodásmód, a mindennapok gyakorlatában nem nyilvánul meg ekkora mértékben, ezért a Vatera újításokat vezet be az oldalán, hogy segítse felhasználóit a tudatos döntésekben. 

2019. szeptember 20. 12:04

Építsd újra a világot LEGÓ-ból

A LEGO Csoport és Mark Ronson zenész útjára indították az Építsd Újra a Világot kampányt, amellyel céljuk, hogy a következő generációk kreativitását fejlesszék. 

2019. szeptember 19. 13:01

A tiszta energia, valamint a hálózati és digitális transzformáció a jövő kulcsa

Milyen kihívások elé állítja a magyar műszaki szakembereket az egyre növekvő energiaigény, az elosztott és időjárásfüggő megújuló energiatermelés? Milyen szakemberekre lesz szükség az új műszaki megoldások kivitelezéséhez és üzemeltetéséhez? Többek között ezek a gondolatok szolgáltak vitaalapul a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) szervezésében megvalósuló 66. Vándorgyűlés, Konferencia és Kiállításon, melynek fő témája a jövő hálózatának infrastruktúrája volt.

2019. szeptember 19. 12:42

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Világszerte 100 milliónál tart a Lime e-rolleres utak száma

A zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen 9000 tonnával csökkentette a városi közlekedésből származó CO2-kibocsátást a világ több mint 120 városában. Budapesten kiemelkedően magas az elektromos rollerek iránti érdeklődés, a felhasználók átlagosan 14 perces utakat tesznek meg a Lime környezetbarát járműveivel.

2019. szeptember 18. 19:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás