Kritikus rés az Exploreren

Genda Csongor Zoltán, 2009. november 24. 12:48

A Microsoft hivatalos közleményben figyelmeztet az Internex Explorer régebbi verzióinak egy komoly, támadást lehetővé tévő sebezhetőségére.

A hétvégén felfedezett hiba létezését most a redmondi vállalat is megerősítette, az illetékesek közölték, hogy a biztonsági rés érinti a Windows 2000, XP, Vista és Server 2008 alatt futó Internet Explorer 6-os és 7-es változatokat. Akik ilyen konfigurációval csatlakoznak az internetre, azok komoly veszélyeknek teszik ki számítógépüket, hiszen a biztonsági jelentés szerint egy megfelelően manipulált weboldal lehívásával kártékony kódok kerülnek az operációs rendszerbe. A hiba konkrétan a CSS/Style objektumokat kezelő elemben található, tehát itt nem a VirusBuster által nyilvánosságra hozott IE8-as cross-site scripting sebezhetőségről van szó. Vista alatt kivédhetők a támadások Protected módban, vagy a legjobb megoldás, ha a biztonsági beállításokat maximumra állítják a felhasználók. "Jelenleg még nincs tudomásunk arról, hogy internetes bűnözők visszaéltek volna az újonnan felfedezett sebezhetőséggel" - írja online naplójában Jerry Bryant, a Microsoft Security Response Center egyik vezető munkatársa. A szakember nem zárja ki a hivatalos patchday előtti foltozást sem.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

IT biztonsági tippek az ünnepi utazós időszakra

Az ünnepek közeledtével a szokásosnál is nagyobb figyelmet kell fordítanunk adataink védelmére és otthonunk, családunk digitális biztonságára. Utazás alatt különösen óvatosnak kell lennünk. Hogy nagyobb sikerrel vehessük fel a harcot a kiberbűnözőkkel, ajánlatos megfogadni az alábbi „mit ne tegyünk / mit tegyünk” tanácsokat.

2019. december 9. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás