Még te is lehetsz Magyarország NetMiniszterelnöke!

forrás Prim Online, 2009. december 1. 11:34

A Heti Válasz és a Média Hungária 18-22 éves fiatalok számára meghirdetett online kampányversenyére 2009. december 20-ig lehet még nevezni.

Négymillió-kétszázezer ember internetezik ma Magyarországon. Három és félmillió szavazó állampolgár számára az internet már nem ismeretlen. Ugyanennyien szavaznak egy általános választáson is. Sorsdöntővé vált az internetező választók mozgósítása!

A játék célja aktivizálni a közösségépítésre nyitottabb, fiatalabb korosztályt. Biztosítani a legjobb ötletek és pályázóik minél szélesebb publicitását a nagyközönség, a magyar információs társadalom és szakmai döntéshozók felé. Megválasztani a hazai NetMiniszterelnököt egy évre. Bemutatni az internetben rejlő kampányerőt.

A verseny alapját képező microsite az Internet Hungary 2009 Konferencián történő bemutatást követően indult el. A beérkező pályázatokat egy neves média- és online szakemberekből álló zsűri bírálja el meghatározott szakmai szempontok szerint, és kiválaszt 10 pályázót, akik indulhatnak a verseny második fordulójában. 2010 április 1-én játékos online szavazás keretében a versenyt nyomon követő érdeklődők megszavazhatják a NetMiniszterelnököt, így segítve őt a fődíj elnyerésében. Az egy évre megválasztott NetMiniszterelnök lehetőséget kap arra, hogy minél nagyobb ismertséget szerezzen a nagyközönség, a hazai információs társadalom és a döntéshozók körében.

Jelentkezési korhatár: 18- 22 év. (18. életévüket betöltött személyek) Jelentkezni e-mailben, valamint az eredeti pályázati anyag leadásával lehet. A jelentkezési űrlap a verseny microsite-járól tölthető le.

A microsite folyamatosan informál kapcsolódó anyagokkal, sajtóvisszhanggal, internetes eszközök megjelenítésével (Twitter, blog, kommentelés, videók stb.).

A verseny az alábbi témacsoportok köré összpontosul:

Kötelező téma:

  • Milyen  NetOrszágot képzel el napjaink realitásából kiindulva?


 Az alábbi három témakörből egy szabadon választott:

  • Hogyan állítanák ennek az országnak a szolgálatába az internetet?
  • Mi az álláspontjuk az internet szabadság és -szabályozás kérdéseiben?
  • Miként javítanának a hazai információs társadalmon helyzetén?


Megvalósítási program (időzítés, eszközök, bevont szervezetek) - a kötelező és a szabadon választott programhoz kapcsolódóan -

  • A verseny megnyeréséért folytatott online kampány célja
  • A netes kampány során alkalmazni kívánt eszközök és segítségek
  • A jelentkezés oka, mit vár a versenytől, motivációs levél.
  • Kizárólag a neten elérhető űrlap kitöltésével adhatóak le a pályázatok.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mitől lesz okos a jövő hálózata

A jövőben a megújuló energiaforrások arányát növelnék a legtöbben, 2030-ra pedig a digitalizáció és az energiaellátás zöldülése a legmarkánsabban megmutatkozó igény - derül ki az E.ON Hungária Csoport reprezentatív kutatásából. A vállalatcsoport felkészülve a jövő kihívásaira, az elkövetkező években 1 milliárd eurót tervez költeni áramhálózatának fejlesztésére Magyarországon és folyamatosan keresi és alkalmazza azokat a megújuló energia használatát segítő innovatív eszközöket, amelyek a hálózat stabilitását és rugalmasságát szolgálják.

2024. május 6. 10:26

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55