HD hanghívások az Orange-tól

Kiss Ádám Zoltán, 2010. január 4. 16:27

A nagy felbontású megoldások az egyszerű beszédalapú telefonhívásokat is utolérték, az Orange Nagy-Britanniában kezdi meg a rendszer tesztelését, miután az első próbákat szinte titokban hajtották végre Moldáviában.

Kissé kísértetiesen kezdődik a HD hanghívások története, hiszen nem is Drakula várában, de még messzibb, nyugatról még eldugottabb helyen, a Romániától északkeletre elhelyezkedő Moldáviában végezték el az első próbákat. A nyilvánvalóan a konkurencia és a sajtó távoltartása miatt választott ország hegyei között sikerrel zárultak az első tesztek, így most megkezdik a bemutató előkészítését. A főpróbát Nagy-Britanniában tartják, ahol elsőként szeretnék bevezetni a rendszert. A tervek szerint 3G támogatással megvalósuló szolgáltatás lényege a nevében rejlik, vagyis az eddigieknél nagyobb felbontással kezelik a hangot. Ez a gyakorlatban azt jelenti a felhasználók számára, hogy sokkal tisztább a hang.

Az Orange szakemberei szerint a hatás olyan, mintha egy szobában tartózkodnánk a másik telefonálóval, és aki egyszer kipróbálja a HD hanghívást, az már soha nem lesz elégedett a mai rendszerrel. Kíváncsian váruk a tapasztalatokat, hiszen végre tényleg egy olyan fejlesztésről van szó, melyre már megérett az idő, valós igényt szolgál ki, és nem marketingesek rémálmait akarja ráerőltetni az előfizetőkre.

Kulcsszavak: Orange

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

45 díjat kapott a HONOR az idei MWC-n

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 13:02

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Jön a Barbie Flip Phone, a nyár legszexibb kiegészítője

A Human Mobile Devices, Európa vezető okostelefon-gyártója a Mattellel, a világ egyik legismertebb amerikai játékgyártó cég tulajdonosával karöltve 2024 nyarán elhozza a Barbie Flip Phone-t.

2024. február 27. 14:27

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30