Az Nvidia korlátozza a CPU-s PhysX-támogatást

Genda Csongor Zoltán, 2010. január 21. 19:37

Az AMD azzal vádolja az Nvidiát, hogy az szándékosan csökkenti videókártyáinak a processzormag-támogatását a fizikai számítások közben, hogy ezáltal növelje saját termékei népszerűségét.

Richard Huddy, a csipgyártó egyik menedzsere a Bit-Tech-nek adott interjújában kifejtette, hogy szerinte nem véletlen az, hogy az Nvidia VGA-i csupán minimálisan használják ki a CPU-k erejét, és szinte egyáltalán nem támogatják a Multicore megoldásokat. A szakember úgy véli, hogy a korlátozás marketingokokra vezethető vissza, ugyanis a videókártyagyártó el szeretné hitetni a vásárlókkal, hogy csakis a GPU képes a PhysX-feladatok elvégzésére. Huddy azonban rosszindulatú megtévesztésnek titulálja az Nvidia eme trükkjét, mondván, hogy csupán nincsenek teljesen megnyitva a CPU erőforrását kihasználó portok, s a hiányos optimalizálás miatt nem képes profitálni a kártya a többprocesszoros rendszerek nagy teljesítményéből. S ha a fogyasztók úgy gondolják, hogy az Nvidia termékei jelentik az egyetlen megoldást a fizikai számítási műveletek hatékony kivitelezésére, akkor több VGA-t tud eladni a cég.

Kulcsszavak: AMD nVidia grafikus kártya

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Ötéves digitális átalakítási program elindításáról állapodott meg a Diageo az SAP-val és az IBM-mel

Informatikai környezetének teljes korszerűsítésére indított programot a világhírű italmárkák gyártásáról és forgalmazásáról ismert Diageo. A többek közt a Guinness, a Smirnoff és a Johnnie Walker márkákat birtokló Diageo a folyamatainak újratervezését és fejlesztését célozza meg, mind a 180 országra kiterjedően, ahol a vállalat működik. A vállalat eddigi legnagyobb és legátfogóbb stratégiai projektjének kivitelezésére az SAP és az IBM fogtak össze.

2023. május 27. 13:21

Megoldás a nagyméretű, elosztott hálózatokat üzemeltető cégek számára

A biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások szállítója, a Zyxel Networks bemutatta új XGS2220 Layer 3 Access Switch sorozatát, amely segít a kis- és középvállalkozásoknak lépést tartani a hálózatukkal szemben támasztott növekvő igényekkel és elvárásokkal.

2023. május 25. 20:35

A Genesis tarolt a lengyel IT Hardware magazin által rendezett népszerűségi versenyen

A Genesisnek nagy sikere volt a lengyel IT Hardware magazin által szervezett, és a gamerek körében is elimert közönségszavazáson. A Genesis márkát a legjobb gamer brandnek választották meg, több más jelentős elismeréssel együtt.

2023. május 25. 11:21

A Fujitsu 13. generációs Intel processzorral ellátott, új noteszgépekkel lép piacra

A Fujitsu bemutatta a legújabb, 13. generációs Intel processzorok teljesítményét és kényelmét kiaknázó, új noteszgépeit. A modern üzleti felhasználóknak szánt eszközök kategóriavezető mobilitása és nagy teljesítménye fejlett biztonsági funkciókkal párosul. 

2023. május 22. 18:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01