Újabb veszélyes réseket találtak az Exploreren

Milkovits Gábor, 2010. január 24. 10:58

Alig néhány nappal azután, hogy a Microsoft soron kívüli javítófoltot adott ki az Internet Explorer sebezhetőségéhez, amely lehetővé tette a Google és más nagy cégek elleni cyber-támadásokat, máris újabb veszélyes hibákat találtak a böngészőn.

A Core Security Technologies nevű szoftverbiztonsági cég közleménye szerint a Microsoft-böngészőn van négy-öt olyan, önmagában nem kritikus biztonsági rés, amelyek együttes kihasználásával átvehető a teljes ellenőrzés a megtámadott rendszer fölött. Ehhez elegendő a felhasználónak egy olyan linkre kattintania, ahonnan aztán letöltődik a végrehajtható víruskód a számítógépére. Mindezt Luis Alvarez Medina, a bostoni cég szoftverbiztonsági szakembere nyilatkozta a sajtónak, aki azt is elmondta, hogy mindeddig nincs tudomásuk az Explorer-hibák kombinált kihasználásával végrehajtott támadásról.

Alvarez Medina azt is közölte, hogy a sebezhetőségeket, valamint kihasználásuk módját ismertetni fogja a február 2-án kezdődő Black Hat konferencián: ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Microsoft ezt követően kénytelen lesz valamiféle javítással előállni, ha nem szeretne sorozatos támadásokról hallani a Windows PC-k ellen. Alvarez Medina az előbbihez azt is hozzátette, hogy természetesen megkeresték a Microsoftot is, és közösen dolgoznak az esetleges biztonsági kockázatok elhárításán.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A népszerű G2 sorozat új darabjai

A monitorok szakértőjeként ismert AOC két új, 27 hüvelykes, QHD-felbontású (2560 x 1440 képpontos) gaming monitort mutat be a G2-es sorozat új tagjaiként: a Q27G2U és az ívelt CQ27G2U kijelzőt, utóbbi határozott, 1500R sugarú görbülettel növeli a magával ragadás szintjét. 

2020. január 17. 17:06

Harcos kedvében a Dell és az Alienware

2002-ben a Dell még a multimédiás otthoni szórakoztató termékekkel kísérletezett, az Alienware pedig az iparág első gamer laptopját mutatta be, a hordozható játékeszközök mérföldkövének számító Area-51m-et. Meghatározó pillanat volt ez a gamerek számára, akik innentől bárhol játszhattak kedvenc játékaikkal, akkoriban például a Grand Theft Auto: Vice Cityvel.

2020. január 17. 09:25

A kkv-ken keresztül támadják a nagyvállalatokat a kiberbűnözők

A kis- és középvállalatok jelentik a legnagyobb rizikót az IT biztonság terén, így nem meglepő, hogy a számítógépes bűnözők is egyre inkább őket támadják, nem utolsósorban azért, hogy rajtuk keresztül eljussanak a nagyobb vállalatokig. A G DATA szakértői szerint idén tovább szaporodnak a kártékony mobilalkalmazások, de a zsarolóvírusok is velünk maradnak.

2020. január 16. 13:21

Adatvezérelt nap 2020

2020. január 28-án az adatvédelem nemzetközi napja alkalmából a DIMSZ megrendezi az Adatvezérelt nap című szakmai rendezvényt, ahol a piac elismert szakértői mutatják be az elérhető, illetve a piacon már bizonyított marketing megoldásokat, külön szekcióban tárgyalva a területhez kapcsolódó adatvédelmi szabályozás aktualitásait.

2020. január 16. 11:55

Új Razer egerek, hogy a játékosok továbbra is a legjobbat nyújthassák

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája bejelentette a Razer DeathAdder V2 - a Razer legkelendőbb egérsorozatának legújabb tagjának - valamint a Razer Basilisk V2, a Razer rendkívül testreszabható gamer egerének megjelenését, melyek mindegyike a Razer iparág-vezető, legújabb egér technológiáival került továbbfejlesztésre és frissítésre.

2020. január 16. 09:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás