A Motorola felvásárolta a BitBand céget, Dan Moloney távozik

Kovács Attila, 2010. február 22. 17:36

Befejezte a tartalom-menedzsment rendszerek vezető előállítójának, az igény szerinti videóra (video-on-demand) specializálódott BitBand cég stratégiai felvásárlását a Motorola. A tranzakció pénzügyi körülményeit nem hozták nyilvánosságra.

A BitBand a Motorola otthoni üzletágába integrálódik, a BitBand termékek, szolgáltatások kiegészítést jelentenek a Motorola jelenleg meglévőon-demand termékvonalára, a tartalom-menedzsmentre és az on-demand hálózatok nagy teljesítményű streaming kiszolgálóira kihegyezett Adaptive Media Management terméket is beleértve. A BitBand IP vidóra szabott termékekkel és IPTV megoldásokban való speciális tudással lesz jelen, illetve tartalomszállító hálózatok (CDN) és Over-the-Top video szolgáltatások terén ad megoldásokat.

Február 22-én Dan Moloney, a Motorola otthoni üzletágának elnöke bejelentette: távozik a vállalattól, hogy egy philadelphia székhelyű, az elektronikus komponensek, kontaktusok és alkatrészek világméretű előállító cégnél (nevét nem nevezték meg - a szerk.) átvegye a vezérigazgatói posztot. Híreink szerint Sanjay Jha, a Motorola vezérigazgatója és a vállalat Mobil Eszközök és Otthoni Üzleti Divíziójának vezetője fogja azonnal átvenni a Moloney által eddig vezetett divíziót.

 

Kulcsszavak: CIO +céginfo Motorola

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kétszáz millió forint értékű külpiaci megbízást kapott tavaly a QUADRON

A tavalyi évben 200 millió forint értékben kötött szolgáltatási szerződést külföldön a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. A cég ezzel 2018-hoz képest megduplázta exportpiaci tevékenységének volumenét, a vállalkozás összárbevétele pedig megközelítette a 900 millió forintot, amely 20 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az IT-biztonsági tanácsadást nyújtó QUADRON Bahreinben, Kuvaitban, Ománban, Kenyában és Törökországban is jelen van, a cég jelenleg 10 külföldi ügyfelet szolgál ki és saját irodával is rendelkezik a Közel-Keleten. 

2020. január 29. 10:18

Újra Veres Mihály az EFISZ élén

Az EFISZ Elnöksége újabb három évre Veres Mihályt választotta az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) elnöki feladatainak ellátására.

2020. január 28. 13:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás