Na de ki lesz Magyarország NetMiniszterelnöke?

forrás Prim Online, 2010. március 2. 20:01

Bár talán a "valódi" miniszterelnök-jelöltek is igényt tartanának a fenti címre, hiszen ott vannak már szinte minden kilométerkőnél (kilobyte-nál), ezúttal egy a NetOkráciát a zászlajára tűző, azt valódi tartalommal megtöltő fiatalembert mutatunk be, aki - milyen cseles - mintegy előre hozott választásként már április elsején várja a netpolgárok klikkjeit!

Mindenképp érdemes szavazni a fent említett időpontban, hiszen hazánk első NetMiniszterelnöke csupán egy évet kap arra, hogy bizonyítson, száz nap türelmi idő helyett maximum száz perce lesz, hogy négymillió-kétszázezer embernek megfeleljen - állítólag ugyanis ennyien interneteznek ma Magyarországon. Sokkal többen tehát, mint amennyien szavaznak (három és félmillió) egy általános választáson. További előnye, hogy számára a nyilvánosság természetes közeg, egyébként meg nekünk, netpolgároknak a ténykedése semmibe nem kerül.

De miről is van szó? Mint arról korábban beszámoltunk, a Média Hungary 18-24 évesek számára hirdetett pályázatot, a résztvevőknek az alábbi kérdésekre kellett programot írniuk: Milyen netországot képzelnek el napjaink realitásából kiindulva? Hogyan állítanák ennek az országnak a szolgálatába az internetet? Mi az álláspontjuk az internetszabadság és -szabályozás kérdéseiben? Miként javítanának a hazai információs társadalmon? Milyen kampányeszközöket használnának fel a verseny során?

A kiválasztottak közé, a második fordulóba bejutott Horváth Dávid NetMiniszterelnök-jelölt.

A Dunaújvárosi Főiskola másodéves médiatechnológus hallgatója kampányát „2010 a NetOkrácia éve!” címmel hirdette meg, szerinte ez  a XXI-i század demokráciája. A NetMiniszterelnök-jelölt az alábbi programjához keres támogatókat:

1. NetOkratikus népszavazás – a nagyobb hatékonysággal történő, gyors voksolások élénkítik a pártok és a közvélemény kapcsolatát, és arra készteti a parlamenti erőket, hogy a reformokat közösen, mindenki által elfogadható kompromisszumokkal dolgozzák ki. Nyomást gyakorlunk a politikára, mert az internet közössége pártok feletti, tudatos és összetartó! Jelenleg az országos népszavazás kitűzésére irányuló választópolgári kezdeményezés támogatására csak aláírásgyűjtő íveken lehet aláírást gyűjteni. Online is lehetőséget kell adni az aláírásgyűjtésre! Sőt, akár magának a szavazás lebonyolítására is.
2. Nemzeti Digitális Közmű - Szakmai szervezetekkel egyeztetve 3 konkrét elképzelés született. Közművesítjük a korábban pályáztatott, de el nem nyert 450 Mhz-es és a részben kiosztott 26 GHz-es frekvenciákat, ezzel szabadon hozzáférhető szélessávú mobilinternetet teremtve. Valamint támogatom az EU gazdasági programjának, a ”Szélessávon mindenkihez”-nek a bevezetését („High-speed Internet for all”).
3. Alternatív online zenei piacmodellek bevezetése - ma Magyarországon minden egyes megvásárolt adathordozót (CD, DVD, pendrive, kazetta, stb…) üres hordozói díj terhel. Ebből pótolják a zenei alkotóknak a letöltésekből, másolásokból származó bevételkiesését. Ezt az is megfizetni, aki családi fotókat, vagy saját fájlokat tárol ezeken! A jelenlegi rendszer és esetleges későbbi tömeges díjbeszedések (internetes átalánydíj a letöltésekért) kivédése érdekében olyan üzleti modelleket akarunk, amelyekben az ingyenes tartalmak letöltése mellett a fizetős modell is megjelenik, ezzel is bevételt biztosítva az alkotóknak, tehermentesítve a felhasználót. A jelenlegi rendszer egyedül a nagy kiadók érdekeit védi, holott komoly tanulmányok mutatták ki, hogy a piac szempontjából pozitív hatásúak a széles réteget kiszolgáló, dinamikus árazású, online zeneletöltő boltok.

Dávid ott van a blogon, videókban, hírlevele van. A választópolgárok követhetik a twitteren, bejelölhetik az iWiW-en és Facebookon. De megjelenik a klasszikus médiumok, a nyomtatott sajtó, rádió és tv-s híradásokban is. Hogy kikre számít? Mindenkire, aki egyetért az elképzelésekkel, aki lát benne fantáziát. Az informatikusokra, szakmabeliekre, zenehallgatókra, diákokra és nyugdíjasokra egyaránt.
 
Április 1-jén a www.netminiszterelnok.hu-n lehet szavazni rá! Vagy másra.

A 8 jelölt itt található

 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Sportfogadásban lett sikeres a profi ladbarúgó, aki saját platformot hozott létre

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 17:56

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50